Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au început manifestările dedicate zilei de 24 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
jurnaliştii la poligonul de tragere de la Jidoştiţa
jurnaliştii la poligonul de tragere de la Jidoştiţa

Sărbătorită în fiecare an în data de 24 iulie, Ziua Poliţiei de Frontieră Române va fi marcată şi la Drobeta Turnu Severin prin mai multe evenimente, care au debutat cu un concurs de tir dedicat jurnaliştilor severineni.

24 iulie are o semnificaţie deosebită pentru cei ce se află la frontierele ţării. Poliţiştii de frontieră mehedinţeni sărbătoresc anul acesta 148 de ani de când domnitorul A.I. Cuza a unificat prin Decretul nr 893 din 24 iulie 1864 instituţiile grănicereşti din Moldova şi Ţara Românească punând  bazele unui sistem modern  de pază a hotarelor ţării.

 Manifestările dedicate acestei zile au debutat cu un concurs de tir găzduit de Poligonul de la Jidoştiţa, dotat cu "Cupa 24 Iulie - Ziua Poliţiei de Frontieră Române", o competiţie de tragere cu pistolul destinată reprezentanţilor mass-media.

 "A devenit deja o tradiţie să organizăm în fiecare an o competiţie de genul acesta. Jurnaliştii s-au descurcat foarte bine. Ne bucură faptul că sunteţi alături de noi la manifestările dedicate Zilei Poliţiei de Frontieră Române", a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

 De asemenea, în cinstea acestei zile, poliţiştii de frontieră mehedinţeni desfăşoară numeroase activităţi cultural- sportive. Astfel, se vor desfăşura concursuri de tir, competiţii de fotbal ,volei, tenis de câmp, tenis de masă şi şah. În data de 24 iulie, cu prilejul Zilei Poliţiei de Frontieră, vor fi înaintaţi  în gradul următor un număr de  6 ofiţeri şi 117 agenţi de poliţie.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite