GALERIE FOTO Mehedinţi: Preşedinţi şi membri ai secţiilor de votare din comuna Devesel, audiaţi la Parchet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
preşedinţii secţiilor de votare din Devesel aşteptând să intre în Parchet
preşedinţii secţiilor de votare din Devesel aşteptând să intre în Parchet

Preşedinţi şi membri ai secţiilor de votare din comuna mehedinţeană Devesel şi 38 de localnici din satul aparţinător Tismana au fost chemaţi să se prezinte, joi, la Parchetul de la lângă Tribunalul Mehedinţi.

Membrii secţiilor de votare susţin că au fost invitaţi verbal, de o procuroare, să se prezinte la parchet de la ora 18.00.

La sediul parchetului au venit 25 de preşedinţi şi membri în secţiile de votare din comuna Devesel şi 38 de localnici din satul Tismana, aparţinător comunei Devesel. Localnicii spun că nu li s-a spus exact pentru ce au fost chemaţi.

Primarul din Devesel a declarat că prezenţa la vot în comună a fost de aproape 90 la sută. Edilul i-a însoţit pe preşedinţii şi membrii secţiilor de votare la Drobeta Turnu Severin, punându-le la dispoziţie un microbuz pentru deplasare. O parte din persoanele audiate au fost aduse cu un autoturism al IPJ Mehedinţi.

Dacă mulţi dintre cei chemaţi la audieri au fost destul de iritaţi de invitaţia procurorilor, după audieri şi-au dat seama că ancheta oamenilor legii este justificată. Soţii Mihai şi Aurelia Pană, din satul Batoţi, au avut surpriza să afle de la procurori că numele lor figurează şi pe o listă suplimentară la Drobeta Turnu Severin, deşi oamenii spun că au votat la Batoţi, localitatea lor de domiciliu.

"M-au întrebat unde am votat, eu m-am regăsit pe o altă listă suplimentară aici la Severin, ceea ce nu am făcut chestia asta . Semnătura nu îmi aparţine pe această listă suplimentară. Eu am votat la Batoţi. Semnătura e în dreptul numelui meu, dar semnătura nu îmi aparţine. Mi-au arătat să compar lista aceasta suplimentară şi lista originală, permanentă. Nu ştiu cum au intrat în posesia datelor mele de stare civilă. Şi nu sunt numai eu în această situaţie, este şi soţia", ne-a spus Mihai Pană, după ce a ieşit de la audieri. "Şi eu am votat la Batoţi şi figurez şi eu pe o listă, dar nu am mers să votez la Severin. Nu e semnătura noastră. M-au întrebat dacă semnătura îmi apaţine şi ne-au luat specimen de semnătură", a spus, la rândul ei, Liliana Pană.

localnici din Devesel aşteaptă să intre la audieri

Preşedinta secţiei de votare din Batoţi, Ana Milu, spune că a fost destul de speriată atunci când a auzit că trebuie să se prezinte la Parchet. Ulterior, femeia a ieşit destul de relaxată şi a spus că întrebările magistraţilor au fost strict legate de activitatea sa de preşedinte de secţie de votare.

"Nu m-au întrebat nimic care să îmi facă rău. Eu am fost preşedinte de comisie şi m-au întrebat ce s-a întâmplat pe parcursul zilei de referendum, despre activitatea mea, ce-a făcut ăla. Nu m-au întrebat de ce niciun cetăţean dacă a votat, cu cine a votat. M-au întrebat strict de activitatea mea de preşedinte de secţie. L-a început m-am speriat când am auzit că sunt chemată la Parchet, dar acum m-am liniştit, nu este nicio problemă", a spus Ana Milu, preşedinta secţiei din Batoţi.

Printre cei audiaţi s-a numărat şi Elena Pană, o bătrânică de 72 de ani, din Batoţi, care a ieşit cu zâmbetul pe buze din Parchet. "M-au întrebat dacă am votat, m-au întrebat mai multe, nu mi-a fost teamă că doar n-au omorât maică pe nimeni. N-am decât 72 de ani, dar n-am fost în viaţa mea la Parchet", a povestit jovial femeia, spre deosebire de alte persoane audiate care au refuzat să stea de vorbă cu jurnaliştii.  

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite