Ancheta Poliţiei Orşova în dosarul „Flacăra Democraţiei la canal” va dura cel puţin două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tineri pe faleza Dunării de la Orşova
tineri pe faleza Dunării de la Orşova

Ancheta demarată de Poliţia Orşova pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul de la Orşova, când „Flacăra Democraţiei" a fost aruncată ieri la canal va dura cel puţin două săptămâni, după cum ne-a precizat comisarul Marian Cherescu, şeful Poliţiei orşovene.

Comisarul Marian Cherescu spune că ancheta este în curs de desfăşurare, se audiază martori şi, deocamdată, nu s-a stabilit dacă în acest caz este vorba de o contravenţie sau o infracţiune. În funcţie de încadrarea juridică, ancheta ar putea fi condusă de un procuror, dacă fapta primarului Ion Manea - principalul suspect va fi încadrată drept infracţiune.

,,În data de 22.07.2012, ora 11.45, Poliția municipiului Orșova, a fost sesizată de către un tânăr,  de 20 ani, din Orșova cu privire la faptul că, în timp ce se deplasa pe raza municipiului Orșova cu bicicleta având asupra sa ″ Flacăra Democrației ″, un bărbat în vârstă de 56 ani, i-a luat torța  și a aruncat-o într-un canal fără vreun motiv. Menționăm faptul că  tânărul era însoțit de alți șase bicicliști îmbrăcați cu tricouri albe pe care era inscripționat ″ Nu Stingeți Flacăra Democrației ″ și care intenționau deplasarea spre Drobeta Turnu Severin, după ce dădeau un tur al municipiului Orșova. Tânărul a depus o plângere la Poliția municipiului Orșova, iar în baza dispoziției dată de șeful Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, comisar șef de poliție dr. Ponea Constantin Ștefan, a fost constituită echipa operativă coordonată de șeful Poliției municipiului Orșova, comisar de poliție Cherescu Marian, care s-a deplasat la fața locului pentru efectuarea cercetărilor în vederea  stabilirii împrejurărilor concrete în care a avut loc acest incident" se arată într-un comunicat de presă emis de către IPJ Mehedinţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite