Pompierii au organizat un exerciţiu de descarcerare şi prim-ajutor în parcarea unui centru comercial din Turnu Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
exerciţiul a durat aproximativ 15 minute
exerciţiul a durat aproximativ 15 minute

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta" al judeţului Mehedinţi a desfăşurat astăzi un exerciţiu complex de descarcerare, în parcarea unui centru comercial din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Exerciţiul a presupus salvarea a două victime aflate într-un autoturism Dacia ce tocmai fusese implicat într-un accident rutier. Din cauza impactului, presupusele victime au suferit leziuni ale coloanei vertebrale, astfel că scoaterea acestora din autoturism a fost mult mai complicată. Dincolo de asta, uşile maşinii au fost blocate pentru a da un grad de dificultate şi mai ridicat exerciţiului.

„Sosiţi la faţa locului, pompierii din cadrul echipajului de descarcerare împreună cu  paramedicii SMURD, după ce au tăiat cadrele de susţinere ale plafonului autoturismului cu cleşti hidraulici de mare putere, au acordat, victimelor, primul-ajutor, aplicându-le gulere cervicale care să limiteze mişcările gâtului şi să imobilizeze eventualele fracturi din acea zonă a corpului. Pentru a proteja coloana victimelor, paramedicii au folosit tărgi speciale.  După ce le-au acordat îngrijiri medicale, victimele au fost transportate la UPU. Toată intervenţia, de la sosirea paramedicilor şi până în momentul în care victimele au fost urcate în ambulanţa SMURD, a durat aproximativ 15 minute", a pecizat plt. Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta".

Această acţiune a fost desfăşurată în baza unui parteneriat încheiat cu filiala Mehedinţi a Asociaţiei Victimelor Accidentelor de Circulaţie din România, pentru a marca ziua de 10 august, denumită „O zi fără accidente rutiere".

Numai în anul 2011, I.S.U. Mehedinţi a intervenit la 78 accidente rutiere, iar de la începutul acestui an şi până în prezent, la alte 40 accidente rutiere.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite