Cotele Apelor Dunării sunt în scădere, navigatorii ar putea avea probleme în următoarea perioadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
din cauza secetei cotele apelor Dunării sunt în scădere
din cauza secetei cotele apelor Dunării sunt în scădere

Cotele apelor Dunării sunt în scădere, fapt ce ar putea crea probleme în urmărtoarea perioadă navigatorilor. Deocamdată navigaţia pe Dunăre se desfăşoară fără probleme, însă armatorii sunt sfătuiţi să urmărească cu atenţie cotele apelor Dunării şi în funcţie de acestea să stabilească încărcătura mărfii.

Reprezentanţii „Apelor Române" Mehedinţi spun că în zilele următoare se aşteaptă la o scădere a cotelor apelor Dunării.

„Se aşteaptă o uşoară scădere a debitelor Dunări până la sfârşitul perioadei, în juriu datei de 15 august, debitele se situează sub debitul mediu multianual caracteristic lunii august, care este de 4300 mcs. Conform prognozei ne aşteptăm să scadă la 3200 mcs", a spus Magda Someşan, purtătorul de cuvânt al Apelor Române Mehedinţi.

Potrivit Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin, deocamdată nu sunt probleme de navigaţie pe Dunăre.

„La ora actuală din datele pe care le avem în tot sectorul Căpităniei Zonale Turnu Severin navigaţia se desfăşoară în condiţii normale chiar dacă debitele la intrare în ţară sunt foarte mici faţă de media multianuală a lunii august. Deocamdată nu sunt probleme de navigaţie. Din datele sistemului de supraveghere a traficului pe Dunăre rezultă că şi în zona Măgurele cotele sunt la 2,50 ceea ce permite tututor navigatorilor să navige cu nave cu o capacitate corespunzătoare. Însă prognoza rămâne rezervată pentru viitor", a declarat Marinică Genovu, şeful Biroului Siguranţa Navigaţiei din cadrul Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin.

Pentru navigatori, restricţiile care se vor institui pe Dunăre, dacă seceta va continua, înseamnă timp pierdut, dar şi consum de combustibil mai mare.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite