Au început înscrierile la facultăţile din Turnu Severin. Facultatea de Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice este prima care a început sesiunea de înscrieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegiul Universitar Drobeta Turnu Severin a început înscrierile
Colegiul Universitar Drobeta Turnu Severin a început înscrierile

Proaspeţii absolvenţi de liceu care au promovat examenul de bacalaureat îşi pot depune, începând din această săptămână, dosarul de înscriere la facultăţile pe care le-au ales din cadrul Centrului Universitar Drobeta Turnu Severin, singura instituţie de învăţământ superior de stat din judeţul Mehedinţi.

Facultăţile au dat drumul înscrierilor pentru anul I de studiu. Cele mai multe instituţii de învăţământ superior merg pe ideea admiterii pe baza unor concursuri de dosare, fiind luată în calcul doar media obţinută de candidat la Bacalaureat. Sunt locuri  bugetate la  toate specializările. Profesorii spun că este posibil să rămână locuri şi pentru sesiunea din toamnă, având în vedere că rezultatele examenului de maturitate sunt slabe. Înscrierile au început, deja, la Facultatea de Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice. Sunt disponibile pentru viitori studenţi aproape 100 de locuri bugetate. Înscrierile se vor derula până la 22 iulie, iar concursul de admitere va fi pe bază de dosare. "Examenul propriu-zis va fi un concurs de dosare, admiterea făcându-se în baza mediei de la bacalaureat, considerată în proporţie de 100 la sută. Există ca şi criterii de departajare, media la limba şi literatura română - primul criteriu, şi al doilea criteriu media la matematică", a spus prof. dr. ing. Gabriel Berca de la Facultatea de Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice. "Avem elevi nu foarte mulţi pentru că ştiţi că procentul de promovabilitate la acest bacalaureat a fost mic, dar a fost mai mare decât anul trecut. Deci, noi sperăm să putem să ne ocupăm locurile, ţinând cont că anul trecut am reuşit să le ocupăm şi chiar am avut concurenţă la locurile cu taxă la secţia de navigaţie şi transport fluvial", a precizat conf. univ. dr. Mihai Demian de la aceeaşi facultate.

 La Litere, înscrierile încep din data de 23 iulie

 În majoritatea cazurilor, dosarul de înscriere la facultate trebuie să conţină o cerere tip, diploma de bacalaureat, în original, copie legalizată după certificatul de naştere, chitanţă de plată a taxei de admitere, adeverinţă medicală, trei fotografii tip buletin şi copie după certificatul de căsătorie, dacă este cazul. În afară de cei care au promovat bacalureat anul acesta sunt aşteptaţi în facultăţi şi absolveţii de liceu din promoţiile anterioare. "Ne aşteptăm la o uşoară scădere a numărului de înscrişi, dar nu cred că ne va afecta foarte mult întrucât noi suntem alături şi de candidaţii noştri ceva mai avansaţi în vârstă pentru că şi aceştia doresc să-şi desăvârşească studiile", a precizat conf. univ. dr. Lavinia Neţoiu, prodecan la Facultatea  de Economia şi Administrarea Afacerilor. Înscrierile la Facultatea de Economia şi Administarea Afacerilor din Drobeta Turnu Severin au început de astăzi (disponibile 60 de locuri bugetate), iar din data de 23 iulie vor începe înscrierile şi la Facultatea de Litere.  

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite