27,3 la sută din elevi au promovat examenul de bacalaureat în Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezultate au fost mai slabe decât în vară
Rezultate au fost mai slabe decât în vară

Procentul de promovabilitate la sesiunea de toamnă a bacalaureatului în judeţul Mehedinţi este de 27,3 la sută, mai mică decât cea din vară când procentul înregistrat a fost de 30,88 la sută.

La examen au fost înscrişi 2022 de elevi. Dintre aceştia 219 au luat note peste cinci la toate examenele, însă media generală nu a trecut de nota 6.

Rezultatele slabe nu au mai surprins pe nimeni. Inspectorul general Marian Şuţă de la Inspectoratul Şcolar Mehedinţi speră că pentru anul viitor elevii care trec acum în clasa a XII-a vor învăţa din greşelile colegilor.

„Sperăm ca pentru anul viitor şi impactul acestor note asupra elevilor să fie pe măsură. Faptul că timp de doi ani de zile s-au luat note mici, sperăm să-i trezească o dată pentru totdeauna la realitate. Vedeţi atitudinea elevilor faţă de pregătirile care s-au făcut în şcoli pe timpul verii şi la care au absentat,  inclusiv atitudinea lor când ieşeau de la examen.  Sunt foarte relaxaţi şi indiferenţi de rezultat", a spus inspectorul general Marian Şuţă.

În sesiunea din toamna anului trecut, rezultatul la bacalaureat a fost surprinzător, de aproape 53 la sută. În urma acestui rezultat care a ridicat multe semne de întrebare şi i-a făcut pe mulţi să se îndoiască de corectitudinea organizării examenului în Mehedinţi,  Ministerul Educaţiei a dispus o anchetă. Corpul de control al MECTS, în urma reevaluării prin sondaj a unor lucrări, a solicitat, în luna noiembrie 2011, Inspectoratului Şcolar din Mehedinţi să sesizeze procurorii pentru a cerceta peste 70 de cadre didactice, legat de fraude constatate la bacalaureat, alte 24 urmând să fie cercetate disciplinar. Rezultatele din sesiunea de toamnă au fost explicate de oficialii din IŞJ Mehedinţi prin faptul că s-au făcut meditaţii în şcoli şi că elevii au luat în serios acest examen, dată fiind rigurozitatea din vară. Promovabilitatea la examenul de bacalaureat din vara nului 2011 în judeţul Mehedinţi a fost de 28,16 la sută, una din cele mai slabe rate de promovare din ţară.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite