O bandă de hoţi prinsă în flagrant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale și Poliția orașului Strehaia, sprijiniţi de Serviciul de Acţiuni Speciale au organizat în perioada 9-11 noiembrie a.c., numeroase acțiuni în vederea depistării şi sancţionării persoanelor care tulbură climatul de ordine şi siguranţă publică, identificării persoanelor care comit furturi din locuințe, autoturisme și societăți comerciale precum şi a celor care poartă asupra lor

Oamenii legii au constatat 13 infracţiuni, au depistat în flagrant 8 persoane cu vârste între 17-38 ani, în timp ce sustrăgeau din societăți comerciale, autoturisme și locuințe bunuri diverse (uz personal, obiecte de uz gospodăresc, băuturi alcoolice, aparatură electronic etc), 7 dintre acestea fiind reținute pe baza de ordonanță de reținere pentru 24 de ore și prezentate unităților de Parchet de pe lângă Judecătoriile Strehaia și Drobeta Turnu Severin cu propunere de arestare, 2 dintre acestea primind mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. La acţiune au fost angrenaţi, în medie, peste 40 de poliţişti, 12 echipaje auto valoarea prejudiciului recuperat în totalitate și restituit părților vătămate fiind de 17.550 lei.

Autorii mai multor spargeri

De exemplu, în noaptea de 11 spre 12 noiembrie a.c., polițiștii orașului Strehaia, în colaborare cu polițiști locali din cadrul Serviciului de Poliție Locală Strehaia, i-au depistat in Piața Agroalimentară Strehaia pe G. Gabriel, de 35 de ani, D. C., și S.C., ambii de 17 ani, toți din orașul Strehaia, având asupra lor bunuri a căror proveniență nu au putut să o justifice. În urma verificărilor și cercetărilor efectuate s-a stabilit că cei trei tineri sunt suspecți de comiterea a două infracțiuni de furt calificat si a unei tentative de furt calificat, toate comise în noaptea de 11 spre 12 noiembrie a.c., din trei societăți comerciale de pe raza oraşului Strehaia. Extinzând cercetările, polițiștii au constatat că tinerii sunt suspecți și de săvârșirea a trei infracțiuni de furt calificat din locuințe de pe raza orașului Strehaia și a comunei Corcova,  a două infracțiuni de furt calificat și a unei tentative de furt calificat din societăți comerciale de pe raza orașului Strehaia, toate comise anterior si rămase cu autor necunoscut. Prejudiciul creat a fost recuperat și restituit părților vătămate. În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, a probării vinovăției și propunerii de măsuri preventive.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite