Descinderi la palatele romilor din Strehaia. Romii au aruncat cu pietre după jurnalişti şi poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
romii au devenit agresivi când a fost reţinut Valentin Stănescu
romii au devenit agresivi când a fost reţinut Valentin Stănescu

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Oradea, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  B.C.C.O. Oradea, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 29 de persoane, specializat în  săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Membrii grupării, având ca lideri pe inculpaţii Stănescu Valentin şi Patca Camelia Viorica,  au  obţinut beneficii financiare substanţiale, utilizând 3 societăţi comerciale din judeţul  Bihor şi 3 firme din localitatea Strehaia, pentru crearea unui circuit financiar şi comercial fictiv, în scopul preluării unor debite şi cheltuieli financiare nerentabile aparţinând unor societăţi comerciale din judeţele Bihor, Sălaj şi Timiş, administrate de liderii grupării.

Astăzi au fost efectuate un număr de 22 de percheziţii domiciliare la locuinţele membrilor grupării precum si la sediile unor societăţi comerciale de pe raza municipiilor Oradea, Zalău şi  Iaşi şi în localitatea Strehaia.

La Strehaia, oamenii legii au efectuat patru percheziţii, ocazie cu care au fost ridicate mai multe documente contabile şi, de asemenea, a fost confiscat un autoturism BMW X6 de la locuinţa lui Valentin Stănescu. În momentul în care Valentin Stănescu a fost reţinut şi condus spre duba poliţiei, rudele acestuia au devenit agresive aruncând cu pietre după jurnalişti şi maşina poliţiei. O jurnalistă a fost lovită cu pietre în picior şi la mână.

image

Ca mod de operare, învinuiţii au  emis facturi fictive către societăţile comerciale beneficiare şi au restituit, în numerar si fără documente justificative, reprezentanţilor acestor firme, importante sume de bani, mai puţin comisionul de 5-12 %  cuvenit membrilor grupării.

Cu titlu de exemplu, în această modalitate, numai în cazul celor 3 firme din Strehaia - controlate de inculpatul Stănescu Valentin a fost cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 1.500.000 Euro.

Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională este estimat la suma de 3.000.000 de Euro, reprezentând impozitul de profit şi TVA.

La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Oradea au fost conduse 29 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor sa fie dispuse măsurile legale în cauză.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite