GALERIE FOTO Peste 100 de elevi de la şcoala din Şişeşti au mers pe jos, după ce microbuzul şcolar a fost tras pe dreapta de poliţia rutieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
microbuzul şcolar tras pe dreapta în localitatea Ilovăţ
microbuzul şcolar tras pe dreapta în localitatea Ilovăţ

Peste 100 de elevi care învaţă la şcoala generală şi liceul din comuna Şişeşti au fost nevoiţi astăzi să meargă pe jos câţiva kilometri buni, după ce microbuzul şcolar care îi transporta a fost tras pe dreapta de Poliţia Rutieră. Celălalt microbuz şcolar a rămas în curtea şcolii atunci când s-a auzit de acţiunea Poliţiei Rutiere Mehedinţi. Aşa că la ora 8,30 când au început cursurile, doar 170 de elevi reuşiseră

La primele ore ale dimineţii, microbuzul şcolar a fost oprit în trafic de poliţişti pe raza localităţii Ilovăţ. La controlul documentelor, oamenii legii au constatat că microbuzul şcolar nu avea licenţă de transport şi în consecinţă au reţinut conducătorului auto certificatul de înmatriculare al autoturismului şi, totodată, au ridicat numerele de înmatriculare.

Cei afectaţi au fost evident cei 20 de copii care se aflau în microbuzul şcolar şi care pentru a ajunge la cursuri au mers pe jos circa 5 kilometri. La fel au procedat şi alţi copii din alte sate la care trebuia să ajungă microbuzul şcolar.

„Domnii de la circulaţie erau aici parcaţi, m-au oprit, mi-au cerut actele, le-am dat toate actele pe care le-am avut mai puţin de licenţă de transport. Nu este, că bani nu prea sunt. I-am rugat să mă însoţească până la liceu unde duc copii şi acolo puteam să le dau cu totul maşina şi nu au vrut. Copiii mulţi ai mers pe jos, o parte s-au întors acasă", a spus Ionel Craioveanu, conducătorul auto de pe microbuzul şcolar.

Când au auzit de păţania cu microbuzul, părinţii elevilor au fost foarte revoltaţi şi au venit întru suflet la şcoală pentru a cere explicaţii despre cele întâmplate.

„Copiii sunt foarte mici, nu e normal să meargă atâţia kilometri pe jos. Răspundea cineva dacă se întâmpla ceva rău? Copiii mei au mers pe jos 3 kilometri, trebuiau să ajungă la şcoală. Am un băiat în clasa a II-a şi o fată la grădiniţă", a spus Daniela Lupu. „Am fost anunţată că au rămas copiii acolo, că au fost luate numerele de pe microbuz. Fetiţa mea este în clasa a III-a, este foarte mică, are doar 9 ani şi a venit pe jos până la şcoală. Nu este posibil, nu este normal aşa ceva, sunt 4-5 kilometri de la Ilovăţ. Nici nu ştim cu ce o să-i luăm acasă, au ajuns peste două ore la şcoală. Suntem foarte supăraţi. Poliţia putea să însoţească microbuzul,aici se clarificau treburile. Foarte urât ce s-a întâmplat", a spus Florentina Toader, o altă mămică revoltată.

elevii din această clasă au venit pe jos la şcoală

De cealaltă parte, primarul comunei Şişeşti, Marian Răducan, spune că nu a cumpărat licenţa de transport întrucât nu a avut banii necesari. El spune că este vorba de sumă importantă, mai exact de 6000 de lei, bani pe care i-a cerut în mai multe rânduri de la Consiliul Judeţean Mehedinţi.

„Îmi cer scuze faţă de părinţii elevilor de la Ilovăţ şi toţi părinţii care au copii în cadrul Liceului Gheorghe Ionescu Şişeşti întrucât în jurul orei 7,30 am fost anunţat de conducătorul auto că în localitatea Ilovăţ a fost oprit de poliţia rutieră de la Turnu Severin, i-a solicitat să dea copiii jos din microbuz, i s-au ridicat certificatul de înmatriculare şi plăcuţele de înmatriculare, fapt pentru care copiii nu au mai ajuns la cursuri. Cred că a fost o măsură prea radicală - recunosc că este vina noastră că nu avem această licenţă de transport dar nu din rea voinţă, dar efectiv nu am avut suma solicitată. Iniţial ni s-au solicitat câte 60 de milioane de lei vechi, dara cum am înţeles de la ARR că dacă ne ducem cu 6 milioane de lei vechi putem să obţinem licenţa de transport", a declarat  primarul Marian Răducan

Purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Nicolae Lohon, spune că Poliţia Rutieră Mehedinţi a executat în această dimineaţă o acţiune de verificare a legalităţii transportului de persoane, în special a transportului de elevi. „A fost o acţiune preventivă întrucât nu s-au aplicat amenzi, conductorii auto depistaţi cu nereguli au primit doar avertisment", a precizat Nicolae Lohon.

În total au fost verificate 7 microbuze şcolare şi în cinci comune, respectiv Şişeşti, Podeni, Corlăţel, Corcova şi Izvorul Bârzii aceste vehicule nu aveau licenţă de transport. La orele prânzului, trei primării au reuşit să achite taxa pentru licenţa de transport, astfel că au recuperat certificatele de înmatriculare şi plăcuţele de la Poliţia Rutieră Mehedinţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite