Un bâtrân din Scăpău a scăpat cu viaţă după ce a căzut într-o fântână adâncă de 10 metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bătrânul a căzut într-o fântână publică din centrul satului
bătrânul a căzut într-o fântână publică din centrul satului

Un bărbat de 87 de ani din satul Scăpău-Mehedinţi a scăpat ca prin minune cu viaţă după ce a căzut într-o fântână adâncă de circa 10 metri. Până a fost descoperit de săteni, bătrânul a stat o oră în fântână.

Duminică seara, toată suflarea satului Scăpău s-a adunat în centrul localităţii, când a aflat că Victor Coman a căzut în fântână. Ştiu că nea Victor e bolnav de mai mulţi ani şi că nu o dată a fost violent cu cei din preajma sa. Oamenii cred că bătrânul a vrut să se sinucidă pentru că ar mai fi avut tentative de acest gen.

„Îl găsi fata mea şi fata care are grijă de el. Fata veni la noi acasă şi spuse <<tanti Nuţă hai că plecă tata Victor de acasă>>. Plecarăm pe toate uliţele, eu, fata mea, unchiul să-l cătăm prin cimitir. Îl găsirăm aici, căzuse în fântână. Nu e apă în fântână, e numai nămol, are vreo 10-12 metri adâncime", a spus o localnică. „Bătrânul e bolnav cu capul. De un an de zile merge fata în continuu cu el la spital. Şi săptămâna a fost cu el la medic, i-a dat medicamente şi nu l-a oprit la spital. A luat furca şi a vrut să o bage în fată. Băiatul i-a murit de 50 de ani acu un an. A vrut să-l omore şi pe băiatul lui care a murit", a spus o vecină de-a bătrânului. 

sătenii s-au adunat buluc la faţa locului

Cei care l-au scos în viaţă pe bătrân din fântâna publică din centrul satului au fost pompierii de la Vânju Mare. „Un echipaj din cadrul Staţiei de Pompieri Vânju Mare a intervenit, în localitatea Scăpau, comuna Devesel, pentru salvarea unei persoane, căzută într-o fântână publică, cu o adâncime de cca. 10 m. În sprijinul acestora, au intervenit echipa de căutare-salvare şi o ambulanţă SMURD, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dr.Tr. Severin. Bărbatul, în vârstă de 87 ani, a fost scos în viaţă de către pompieri, în mai puţin de 20 de minute de la sosirea acestora, fiind preluat, apoi, de către echipajul SMURD şi transportat la U.P.U. Dr. Tr. Severin, în stare conştientă, dar prezentând hipotermie medie, dureri lombare, precum şi dureri la membrele inferioare", a precizat Ramona Nistor. 

Bătrânul va rămâne câteva zile internat la Spitalul Judeţean Mehedinţi. Poliţia urmează să stabilească modul exact în care s-a petrecut incidentul. „Lucrătorii Postului de Poliţie Devesel au fost sesizaţi prin apelul unic 112 despre faptul că un bărbat în vârstă de 87 de ani a părăsit domiciliul şi după mai multe căutări a fost găsit în centrul satului Scăpău într-o fântână. Din primele verificări, persoana în cauză are afecţiuni psihice şi se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a modului cum s-a petrecut evenimentul", a declarat agent şef Gheorghe Bulată din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Şimian.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite