Un bătrân a murit carbonizat într-un incendiu în locuinţa sa din Pădina Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victima era imobilizată la pat
Victima era imobilizată la pat

Astăzi, I.S.U. „Drobeta"a fost anunţat prin SNAU 112, de către un cetăţean, despre producerea unui incendiu la o locuinţă din satul Pădina Mare, cu posibilitatea existenţei unei persoane, blocată în interior.

A fost alertată Staţia de Pompieri Vânju Mare, care s-a deplasat la locul evenimentului cu un echipaj format din nouă pompieri cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. De asemenea, a fost alertat şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Pădina.

În timp ce se deplasau spre intervenţie, pompierii au fost informaţi despre faptul că,  membrii SVSU au salvat o femeie,  însă, în locuinţa incendiată a rămas blocat un bărbat.

„La sosirea forţelor profesioniste ale I.S.U. „Drobeta" la faţa locului, incendiul se manifesta cu violenţă la întreaga locuinţă, construită din paiantă şi acoperită cu ţiglă, iar în interiorul casei se afla decedată o persoană. Pompierii au intervenit pentru scoaterea persoanei decedate, evacuarea a două butelii, şi localizarea şi lichidarea incendiului", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta", Ramona Nistor.  

Bărbatul, în vârstă de 80 de ani, se afla paralizat şi imobilizat la pat, în locuinţa care a fost, în întregime, cuprinsă de flăcări. Victima a fost scoasă din locuinţă, de către pompieri, carbonizată. Incendiul a distrus complet casa, compusă din trei camere şi mobilierul din interiorul acestora. Persoana decedată a fost preluată de către I.M.L.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost jarul sau scânteile căzute dintr-o sobă fără acumulare de căldură, pe materiale combustibile.

De la începutul acestui an, în judeţul Mehedinţi, nouă persoane au fost rănite, iar alte şase au decedat, prin asfixiere sau suferind arsuri, ca urmare a producerii incendiilor în propriile locuinţe sau la vegetaţie uscată. Pe timpul intervenţiilor la incendii a forţelor profesioniste, au fost salvate 11 persoane (10 adulţi, 1 copil), 58 animale şi  importante bunuri materiale.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite