Fostul adjunct al comandantului Grupării Mobile de Jandarmi Braşov a fost găsit înecat în Golful Cerna la Orşova-Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bărbatul înecat este din judeţul Braşov
bărbatul înecat este din judeţul Braşov

Colonelul Mircea Gavrilă, fostul adjunct al comandantului Grupării Mobile de Jandarmi din judeţul Braşov a fost descoperit miercuri înecat în Golful Cerna, în apropierea viaductului „Cerna" de la intrare în municipiul Orşova.

Pompierii şi poliţia au fost alertate de un orşovean, care venise în zonă la un autoservice. Bărbatul spune că a văzut plutind pe luciul apei cadavrul şi imediat a sunat la 112. „Eram aici la autoservice, aşteptam băieţii să vină la maşină şi l-am băzut cum plutea pe luciul apei", spune orşoveanul.

Mai multe persoane s-au adunat la faţa locului, mai ales că unul din angajaţii de la autoservice credea că este vorba de un marinar care locuieşte în Orşova.

Cadavrul bărbatului a fost scos la suprafaţă de pompierii de la Detaşamentul Orşova, care au acţionat cu o barcă pneumatică.  Nu a fost o misiune uşoară întrucât în zonă curenţii sunt foarte puternici, şi de asemenea, vegetaţia acvatică foarte abundentă putea pune probleme serioase.

„Detaşamentul de Pompieri Orşova a fost alertată pentru intervenţia pe fluviul Dunărea privind existenţa unui înecat. Ne-am deplasat cu autocamionul de intervenţie şi cu barca pneumatică şi într-adevăr era o persoană decedată. Am procedat la scoaterea victimei, la mal. Am mai avut astfel de intervenţii, subofiţerii sunt profesionişti şi pe orice curent, pe orice fluviu, pe orice râu pot să acţioneze pentru scoaterea victimei", a precizat maiorul Alin Carablaiţ, locţiitor comandant de detaşament.

image

După verificarea documentelor, oamenii legii au constatat că bărbatul înecat se numeşte Mircea Gavrilă, are 47 de ani şi este din localitatea Comăneşti-Braşov. Colonelul de jandarmi s-a retras la pensie în urmă cu un de zile. Despre fostul comandant adjunct de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Braşov, colegii au numai cuvinte frumoase. „A fost un coleg şi un şef bun. De când s-a retras la pensie a participat la toate activităţile pe care le-am organizat împreună cu pensionarii. Vestea morţii sale ne-a întristat pe toţi", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Braşov, lt. col. Laurenţiu Adrian Stoian.

Varianta sinuciderii nu pare de luat în calcul, fiindcă este greu de crezut că o persoană din Braşov ar veni atâţia kilometri până la Orşova pentru a-şi lua viaţa. Autoturismul lui Mircea Gavrilă a fost găsit de poliţie parcat pe o stradă din municipiul Orşova. Oamenii legii iau în calcul ipoteza unui accident ori a unei crime. Dar multe din aceste aspecte vor fi elucidate după efectuarea necropsiei. 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite