La şcoala de la Orşova mobilierul pentru clasa pregătitoare este adus cu bucata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
aşa arată la această oră clasa pregătitoare de la şcoala din Orşova
aşa arată la această oră clasa pregătitoare de la şcoala din Orşova

Mai sunt câteva zile până la începerea noului an şcolar, dar multe clase pregătitoare nu sunt încă pregătite să-i primească pe elevi în judeţul Mehedinţi. La Orşova, mobilierul şcolar a fost adus cu bucata: azi scăunele, mâine băncuţele şi la o dată încă neştiută se vor aduce şi scheletele metalice.

Deşi firma care a semnat contractul cu şcoala de la Orşova s-a angajat că va aduce mobilierul până la data de 28 septembrie, lucrurile nu stau deloc aşa.

Mobilierul şcolar a fost adus pe bucăţi, astfel că acum în clasă se află scaunele şi feţele de masă din lemn, dar lipsesc scheletele metalice care să susţină aceste feţe.

Dacă ne gândim că şcoala ar fi început la data de 10 septembrie, aşa cum se anunţase iniţial, cel mai probabil prichindeii care veneau la clasa pregătitoare puneau blatul de lemn pe picioare pentru a scrie.

Noroc că şcoala va începe pe 17 septembrie şi poate între timp va ajunge la şcoala de la Orşova şi scheletul metalic.

„Este o problemă care ne preocupă de foarte multă vreme pentru că este vorba de mobilierul pe care îl vor fololi copiii la aceste clase pregătitoare. La ora aceasta situaţia se prezintă să zicem binişor, dar nu suntem deloc mulţumiţi, dar să acceptăm că firma care a contractat aceste lucrări îşi va ţine cuvântul şi pe data de 9 septembrie, când ne-a promis, se va prezenta cu toată partea metalică. Ei au adus până acum partea lemnoasă, scaunele şi feţele meselor. Le-am dat termen 9-12 septembrie pentru montatul tuturor seturilor în judeţ", a declarat inspectorul şcolar pentru învăţământ primar, Daniela Ghimeş de la IŞJ Mehedinţi.

Daniela Ghimeş mai spune că explicaţia firmei vinovată de întârziere a fost aceea că a subcontractat partea metalică unei alte firme, care nu a respectat termenul.

Directorul şcolii de la Orşova pare destul de relaxat şi spune că în urma unui telefon au fost aduse scaunele pentru clasa pregătitoare. „Trebuiau să aducă mobilierul până în data de 28. Au fost sunaţi şi în urma telefonului ne-au adus şi scaunele  şi ne-au spus că în zilele următoare ne vor aduce şi cadrul metalic", a spus Pantea Constanţa Steliana.

Întârzieri în ceea ce priveşte mobilierul şcolar pentru clasa pregătitoare în judeţul Mehedinţi se mai înregistrează şi în nordul judeţului Mehedinţi. De vină este firma care a câştigat licitaţia deoarece a întârziat livrarea din cauza taifunurilor din largul Oceanului Pacific care au afectat transportul naval.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite