Un jandarm de la barajul Porţile de Fier II a fost prins de poliţie cu 90.000 de ţigarete sârbeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
jandarmul şi-a dat demisia în cursul zilei de astăzi
jandarmul şi-a dat demisia în cursul zilei de astăzi

Un jandarm care lucrează în Vama Porţile de Fier II a fost prins în cursul nopţii de miercuri spre joi având asupra sa o cantitate de 90.000 de ţigarete de provenienţă Serbia.

Plutonierul Nicuşor Păunache se afla la volanul autoturismului propriu , un Chevrolet Spark, când a fost oprit de un echipaj al Poliţiei Rutiere. La controlul autovehicului, oamenii legii au descoperit ascunse în nişte cutii de aluminiu 90.000 de ţigarete de provenienţă Serbia.

"În vederea prevenirii şi combaterii comerţului illicit cu produse accizabile, poliţiştii mehedinţeni au acţionat în ultimele 24 de ore pe această linie, pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, ocazie cu care la ora 01.30, pe strada Orly, din municipiu, poliţiştii Biroului Rutier au oprit în trafic un autovehicul condus de P.N., de 29 ani, din comuna Cujmir, judeţul Mehedinţi. La controlul acestuia,  poliţiştii au descoperit cantitatea de 90.000  ţigarete de provenienţă Serbia, nemarcate sau marcate necorespunzător. Faţă de acesta s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României de produse accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ( zece mii ) ţigarete", a precizat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

Jandarmul a declarat oamenilor legii că a strâns această cantitate de ţigări de la mai mulţi cetăţeni din zonă care se ocupă cu micul trafic la sârbi. Conştient că este o faptă pedepsită de lege, acesta a motivat însă că are salariul foarte mic.

Întreaga cantitate de ţigarete a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. Prejudiciul cauzat bugetului de stat urmează a fi stabilit şi comunicat ulterior de către inspectorii Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Mehedinţi.

Plutonierul Nicuşor Păunache lucrează în Jandarmerie din anul 2008, iar acum era repartizat pe un post din structura operativă de la barajul Porţile de Fier II.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinţi, Claudia Mendea, a declarat că în cursul zilei de astăzi, plutonierul a înaintat un raport de trecere în rezervă. Paza barajului de la Porţile de Fier II este asigurată de jandarmi, iar vama cu Serbia se află la intrarea pe podul barajului.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite