GALERIE FOTO Jandarmul bătut de fiul viceprimarului din comuna Ilovăţ - Mehedinţi a murit la spitalul Bagdasar-Arseni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmul snopit în bătaie de fiul viceprimarului din Mehedinţi a murit la spital, după aproape două săptămâni de agonie pe patul spitalul Bagdasar din Bucureşti. Trei persoane arestate în acest caz sunt acuzate de omor calificat.

Locuitorii satului Priboieşti, aparţinător comunei mehedinţene Husnicioara, sunt consternaţi şi mâhniţi de ceea ce i s-a întâmplat lui Ionuţ Cristescu. „A fost cel mai bun copil de pe aici şi muncitor din cale afară şi respectuos. Pe unde trecea, el respecta pe toată lumea. Domnule, lipsiţi de caracter, ăştia au fost criminali, au mai făcut ei ceva în viaţa lor, de l-au omorât aşa. Să-i dai cu parul în cap ca la animal. Băiat muncitor că doar de fiecare dată când îşi lua concediul venea la mumă-sa. Mie mi-a părut tare rău când am auzit de treburile astea", a spus Săftoiu Bădiţa, un sătean din Priboieşti.  „Era băiat bun, eu nu am auzit nimic despre el, să fie vreun bătăuş. Era un băiat liniştit şi pot să spun când a fost prin sat că mu­mă-sa nu a avut vreodată necazuri de pe urma lui. Ajuta pe oricine, nu este un băiat duşmănos. Pentru mine, a fost ca şi un băiat de-al meu", a spus Silvia Hondorocu, o bă­­trânică care îl cunoaşte pe Ionuţ de când era copil. „El nu a supărat şi nu a jignit ni­cio­dată pe nimeni. Când avea mama nevoie de ajutor, el nu zicea că nu vine, îşi lua concediu", spunea cu lacrimi în ochi Carmen Şutoi, sora Ionuţ Cristescu.

jandarmul, fotografie din albumul familiei

Ionuţ Cristescu a fost internat în comă de gradul patru la Spitalul Judeţean din Craiova, după ce a fost bătut măr la o petrecere în co­muna Ilovăţ. Jandarmul a fost lovit chiar de fiul viceprimarului PSD din Ilovăţ. Tânărul are re­putaţie de scandalagiu, iar acum este arestat, alături de alţi doi băr­baţi, pentru omor cali­icat, potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Mehedinţi, procu­rorul Fănică Cercel. „Cei trei inculpaţi au lovit vic­tima cu corpuri contondente, leziu­nile produse acestuia punându-i viaţa în primejdie. Iniţial, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi du­minică, 1 iulie, au fost prezentaţi ins­tanţei cu propunere de arestare pre­­ventivă; a fost admisă pro­pu­nerea procurorului şi cei trei incul­paţi au fost arestaţi pentru o pe­rioadă de 29 de zile. A fost un con­flict spontan pe fondul unui eve­niment plăcut de altminteri. A fost organizată o horă în mijlocul sa­tu­lui Ilovăţ şi cum se întâmplă în ast­fel de cazuri, conflictele dege­ne­rea­ză. E greu de spus în acest mo­ment care a fost poziţia exactă a părţii vătămate, cu atât mai mult cu cât aceasta nu a putut fi audiată. Cert este că acest conflict nu a fost generat de partea vătămată, au fost mai multe persoane implicate, re­zultatul a fost neplăcut pentru par­tea vătămată", a declarat procu­rorul Fănică Cercel.

A plecat de la petrecere pentru a nu avea probleme

Totul s-a petrecut în data de 29 iunie, la o petrecere organizată de Sfântul Petre, de vice­pri­marul din Ilovăţ cu prilejul rea­le­gerii în funcţie. Când petrecerea era în toi, între mai mulţi par­tici­panţi s-a iscat un scandal. Jan­dar­mul Ionuţ Cristescu, care lu­crează la Bucureşti, dar care se afla acasă în Ilovăţ, a încercat să apla­neze conflictul, dar nu a reuşit, aşa că a plecat de la petrecere pen­tru a nu avea, ulterior, probleme la serviciu. El a fost însă urmărit de fiul viceprimarului şi de doi prieteni ai acestuia. Cei trei l-au ajuns din urmă chiar în dreptul bisericii din localitate, unde l-au luat la bătaie şi l-au lovit până când tânărul de 27 de ani a rămas fără simţire. L-au abandonat apoi la marginea dru­mului, unde a fost găsit de un echipaj de la Am­bulanţă care tre­cea întâmplător prin zonă. Echi­pajul medical l-a preluat pe tânăr şi l-a dus la spital în Severin, dar medicii de acolo au decis, după ce i-au acordat pri­mele îngrijiri şi au constatat că este în comă de gradul patru, să-l trans­fere la Craiova.  „În jurul orei 0,30, în timp ce o ambulanţă de tip B de la Drobeta-Turnu-Severin se de­plasa către Ilovăţ pentru o ur­genţă de gradul II, când au ajuns la Ilovăţ, în faţa lor s-a produs o agre­siune din care au rezultat două victime. Au fost preluate victimele, a fost alertat codul de urgenţă ma­joră în ambu­lanţa centrală şi o am­bulanţă cu un medic şi un am­bu­lanţier au ple­cat în întâmpinare. Au preluat ca­zul, l-au predat la UPU, la Spitalul Judeţean şi spre di­mineaţă, la ora 6,00, a fost trans­ferat la Spitalul Judeţean Craiova", a spus medicul Dumbrăvica Flo­rescu de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi.  Ulterior, jandar­mul a fost in­ternat la Spitalul Cli­nic de Urgenţă „Prof. dr. Bagdasar-Arseni" din Bucureşti.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite