Doi severineni depistați în trafic în timp ce transportau aproximativ 37.000 ţigarete fără documente legale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
poliţiştii au descoperit cantitatea de 36.900 ţigarete
poliţiştii au descoperit cantitatea de 36.900 ţigarete

În timp ce desfăşurau activităţi specifice pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit cu produse accizabile, polițiștii mehedințeni au oprit astăzi pentru control, în comuna Gogoșu, un autoturism înmatriculat în Bulgaria, condus de V. Claudiu, de 27 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin.

La controlul autoturismului poliţiştii au descoperit cantitatea de 36.900 ţigarete, o singură marcă, de provenienţă Serbia, pentru care conducătorul auto nu avea documente legale.

Tânărul, împreună cu V.V., de 18 ani, din Drobeta Turnu Severin, pasager în autoturism, au fost conduși la sediul poliţiei, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, iar bunurile au fost ridicate de către reprezentanții D.J.A.O.V. Mehedinți în vederea confiscării.

„Faţă de suspecți s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false. Totodată, cei doi au fost reținuți pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore urmând ca mâine, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin cu propunerea corespunzătoare", a precizat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

De la începutul anului 2012 şi până în prezent, poliţiştii au confiscat peste 400.000 ţigarete, 2.900 litri alcool şi au constatat peste 52 infracţiuni fiind reţinute pentru cercetări 8 persoane, iar faţă de două dintre acestea au fost luate măsuri privative de libertate în urma prezentării instanţelor judecătoreşti.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite