Un cetăţean german a fost salvat de către poliţiştii de frontieră mehedinţeni, după ce eşuase într-un banc de nisip pe Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cetăţeanul german salvat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni
cetăţeanul german salvat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

O navă de  de intervenţie a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gârla Mare  a readus aseară pe linia de plutire un iaht sub pavilion german aflat în pericol de a se scufunda în fluviul Dunărea în  apropierea Ostrovului Gârla Mare (km. fl. 840 al Dunării).

Ambarcaţia de agrement eşuase într-un banc de nisip şi rămasese fără mijloace de propulsie din cauza unei erori de navigaţie a marinarului german.

„În  ziua de 23.09.2012, prin apelul de urgenţă 112, o persoană aflată într-un iaht, la km fluvial 840 al fluviului Dunărea, pe direcţia localităţii Gârla Mare, a anunţat că iahtul SAILABOLT II  pe care se afla a eşuat într-un banc de nisip şi este în  pericol de a se răsturna dacă apele fluviului Dunărea vor scădea. În ajutorul marinarului german U. Michael şi a iahtului pe care se afla acesta a intervenit ambarcaţiunea rapidă de intervenţie a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gârla Mare care s-a deplasat rapid  la kilometrul fluvial 840 al fluviului Dunărea  pentru a evita o eventuală răsturnare a navei de agrement", a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Nava de intervenţie a poliţiei de frontieră a ajuns la locul unde se afla iahtul, l-a stabilizat  cu ajutorul unei parâme şi l-a tras din bancul de nisip repunându-l în şenalul navigabil în condiţii de siguranţă.

Conducătorul iahtului german a declarat că naviga după o hartă mai veche şi nu a cunoscut traseul şenalului navigabil fapt ce a condus la eşuarea ambarcaţiei într-un banc de nisip, în orice moment existând posibilitatea răsturnării acesteia. 

Cetăţeanul german le-a mulţumit poliţiştilor de frontieră mehedinţeni pentru faptul că prin modul rapid în care au acţionat i-au scos ambarcaţia din bancul de nisip şi l-au ajutat să-şi continue călătoria spre Constanţa. 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite