Un drum judeţean din Mehedinţi este blocat din cauza precipitaţiilor abundente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
conducătorii auto au rămas blocaţi în şanţurile formate de ploaie
conducătorii auto au rămas blocaţi în şanţurile formate de ploaie

Mai multe autoturisme care circulau în această dimineaţă pe DJ 606 din judeţul Mehedinţi, care face legătura între satele Bistriţa - Ştefan Odobleja - Livezile , au rămas blocate din cauza drumului impracticabil.

Pe drum s-au formai şanţuri adânci de aproape un metru adâncime din cauza precipitaţiilor abundente căzute în ultimele zile în judeţul Mehedinţi.

Deşi drumul acoperit cu pietriş este un coşmar pentru conducătorii auto, aceştia spun că folosesc această rută deoarece este mai scurtă, de 17 kilometri, cealaltă variantă fiind pe DN 6, dar de aproximativ 50 de kilometri. Ruta este folosită în special de cei care fac naveta zi de zi la Drobeta Turnu Severin, unde au locurile de muncă ori de agricultorii care vin cu marfă la piaţa din municipiu.

drum blocat

„Uitaţi-vă domnule ce crăpătură e aici, ce şanţ e aici, se poate circula pe aici cu o maşină? Indiferent ce maşină o fi. Noroc că noi avem daciile astea şi mai putem face câte un efort, dar nu se poate ciurcula", spunea un localnic din Livezile, care în această dimineaţă venea de la Turnu Severin acasă.

„Circulăm ca în urmă cu 50 de ani în urmă, când urcau oamenii cu patru perechi de boi. De o oră şi jumătate sunăm la toate autorităţile şi la Primărie şi la Consiliul Judeţean şi la Prefectură nimeni nu ne bagă în seamă. Cei de la 112 mă ameninţară că au înregistrat tot ceea ce am spus şi că o să ia măsuri împotriva mea. N-am cerut asfalt, dar măcar să vină cei de la Drumuri şi să-l îndrepte", a spus un alt localnic din Livezile, care face naveta în fiecare zi la Drobeta Turnu Severin.

Abia după ce jurnaliştii au sosit la faţa locului, conducerea Consiliului Judeţean Mehedinţi şi reprezentanţii firmei VIA VITA ,care are administrare acest sector de drum, au trimis în jurul orei 12,00 o volă pentru a debloca drumul.

„ În momentul de faţă s-a deplasat o volă care lucrează pe acest traseu, sperăm ca în cursul după-amiezii să se rezolve această problemă astfel încât drumul să nu mai fie blocat. Din informaţiile pe care le am există un proiect de asfaltare a acestui drum şi în măsura în care vor fi fonduri disponibile se va continua asfaltarea acestui drum", a declarat Aladin Georgescu, vicepreşedintele CJ Mehedinţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite