Pompierii efectuează misiuni de prevenire şi asigurare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor în localităţile unde se serbează Sfânta Marie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 14-19 august a.c., efective ale I.S.U. Mehedinţi vor fi implicate în misiuni de prevenire şi asigurare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural-artistice dedicate zilelor municipiului Orşova şi Zilei Marine, dar şi religioase, prilejuite de sărbătorirea, la 15 august, a zilei de "Sfânta Maria".

În municipiul Orşova, pe toată durata manifestărilor, echipaje de pompieri, dotate cu stingătoare P6, se vor deplasa în zona scenei de spectacole, dar şi în zona unde va avea loc focul de artificii, fiind pregătite să intervină, de la subunitate, dacă situaţia va impune acest lucru.

Mâine, începând cu ora 09.30, un echipaj cu barca din dotare va fi pregătit să intervină în zona Insulei Pescăruş, din municipiul Orşova, iar cadre din comanda I.S.U. „Drobeta", împreună cu un pluton format din 18 subofiţeri, vor participa în Portul Drobeta Turnu Severin, la ceremonialul militar-religios dedicat sărbătoririi „Zilei Marinei".

„Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea, la 15 august, a zilei de "Sfânta Maria", cât şi a tuturor celorlalte activităţi tradiţionale specifice cu public numeros, ce se vor organiza pe teritoriul judeţului cu această ocazie, Inspecţia de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta" al judeţului Mehedinţi va efectua, premergător desfăşurării slujbelor religioase, controale tehnice de specialitate pentru prevenirea incendiilor la lăcaşurile de cult şi ansamblurile mănăstireşti", a precizat Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta".

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite