Primăria Brezniţa Ocol este obligată să plătească daune cominatorii pentru trei consilieri locali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
consilierii locali care nu au votat validarea mandatelor celor trei aleşi locali
consilierii locali care nu au votat validarea mandatelor celor trei aleşi locali

Primăria Brezniţa Ocol, condusă de primarul PSD - Dumitru Drăghici, este bună de plată, după ce trei consilieri locali au câştigat în instanţă ceea ce Consiliul Local a refuzat să facă, adică să le valideze mandatele.

Este vorba de consilierii Ion Rotaru (MNMH), Adrian Leonard Răulescu (MNMH) şi consilierul Gheorghe Tomescu (PP-DD). Prin sentinţa nr. 3186 pronunţată în data de 19.07.2012, în dosarul nr. 6049/101/2012, Tribunalul Mehedinţi a anulat art. 2 din din hotărârea nr.2/25.06.2012 a Consiliului Local al comunei Brezniţa Ocol în ceea ce priveşte invalidarea mandatelor reclamanţilor Rotaru Ion, Răulescu Leonard Adrian, Tomescu I. Gheorghe, urmând să adopte o nouă hotărâre de validare a consilierilor locali aleşi în data de 10.06.2012 pe listele MN-MH, PP-DD.

De asemenea, judecătorii au obligat Consiliul Local Brezniţa Ocol să plătească despăgubiri către reclamanţii Răulescu Leonard Adrian, Rotaru Ion constând în indemnizaţiile de şedinţă aferente şedinţelor desfăşurate de Consiliul Local Brezniţa Ocol din data de 25.06.2012 până în momentul validării mandatelor reclamanţilor Răulescu Leonard Adrian, Rotaru Ion. Totodată, prin aceeaşi sentinţă, Consiliul Local Brezniţa Ocol a fost obligat să plătească daune cominatorii de 100 lei/zi de întârziere după trecerea unui termen de 10 zile de la rămânerea irevocabilă a prezentei hotărâri până la validarea mandatelor reclamanţilor Rotaru Ion, Răulescu Leonard Adrian.

Judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi au mai hotărât ca pârâtul Consiliul Local Brezniţa Ocol să plătească sumele de 554,3 lei către reclamantul Tomescu I. Gheorghe, de 854,3 lei către reclamantul Rotaru Ion, de 854,3 lei către reclamantul Răulescu Leonard Adrian cu titlu de cheltuieli de judecată. Hotărârea judecătorească a fost declarată irevocabilă 10 zile mai târziu după pronunţare, adică în data de 29 iulie a.c. Cum sentinţa nu a fost pusă în aplicare nici până la această oră, la un calcul simplu puteam vedea că Primăria va trebui să achite o sumă importantă de bani celor trei consilieri locali, dacă ne gândim că daunele cominatorii sunt de 100 lei pe zi de întârziere.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite