La Bistriţa s-a deschis prima fermă de găini ouătoare din Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ferma de găini de la Bistriţa
ferma de găini de la Bistriţa

A lăsat Germania pentru a investi în judeţul natal. Mehedinţeanul Cornel Stroescu a plecat imediat după Revoluţie în Germania dar s-a întors pe meleagurile natale pentru a-şi aduce aportul la revigorarea unui sector lăsat de izbelişte: agricultura. În prezent are mai multe afaceri în acest domeniu, iar ultima sa investiţie este o fermă de găini ouătoare la Bistriţa.

În judeţul Mehedinţi este prima fermă de găini ouătoare. Cornel Stroescu a investit până acum la ferma de la Bistriţa peste 500.000 de euro, dar este convins că va avea succes. De altfel, agricultura oferă numeroase oportunităţi de dezvoltare în anii care urmează şi din ce în ce mai mulţi români şi străini se orientează către acest domeniu profitabil.

„Investim într-un sector care produce alimente şi cred că nu există niciun risc pentru că fără mâncare nu putem trăi. Sunt optimist în ceea ce priveşte viitorul acestei afaceri şi sunt sigur pe ceea ce investesc. Deocamdată avem o hală pentru 9500 de găini crescute la sol. În România nu se pune preţ pe calitate, omul merge la magazin şi cumpără produsul cel mai ieftin", a declarat Cornel Stroescu, care este şi preşedintele Asociaţiei de Producători Agricoli din Mehedinţi.

Planurile sale de viitor nu se opresc aici, omul de afaceri mehedinţean intenţionând să mai construiască câteva hale pentru a mări capacitatea de producţie. Mai ales că doreşte să intre pe piaţa de vest, unde de pe rafturile magazinelor au dispărut ouăle cu cifra 3, adică acelea provenite de la găini crescute în cuşti.

maşina de sortat ouăle

De ferma de la Bistriţa are grijă Horst Merth, cumnatului lui Cornel Stroescu, care a lăsat Germania pentru a-şi ajuta în România rudele. Mai este ajutat de alţi cinci angajaţi. „Primul motiv este că m-am născut în România şi am vrut să revin aici. Apoi, ferma este a cumnatului meu şi sunt aproape de familia mea, toate astea m-au făcut să vin aici. Este o muncă frumoasă, plăcută şi în plus, ceva nou pentru mine, ceva necunoscut. Dar responsabilitatea este mare având în vedere suma mare de bani care s-a investit în această fermă. Eu fac programarea reţetelor şi tot ceea ce înseamnă întreţinere", a spus Horst Merth, şeful de fermă.

Ferma de găini ouătoare de la Bistriţa este una modernă, dotată cu tehnologie de ultimă generaţie şi amenajată după cerinţele Uniunii Europene. „Totul este automat. Hrănirea, curățirea, dozarea, dotarea cu apă, efectiv ce se poate sã fie computerizat" a mai spus Horst Merth.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite