REVOLTĂTOR I-a tăiat picioarele cu toporul unui cal pentru că a intrat în grădina sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cruzime fără margini într-un sat din judeţul Mehedinţi. Un cal a fost tăiat la picioare cu toporul de un localnic, care l-a găsit în grădina sa.

Calul aparţine familiei Curea din satul Bârda. Oamenii povestesc că au priponit animalul aseară pe câmp de un stâlp electric. Nu era prima dată când îl lăsau pe „Costică" singur pe câmp. Azi-dimineaţă, fiul familiei l-a găsit pe cal cu picioarele tăiate. A încremenit de durere şi într-un suflet şi-a anunţat părinţii despre cele petrecute. Gheorghe Curea împreună cu mai mulţi vecini au descoperit după dâra de sânge că animalul a fost legat de un pom şi schiungiut în grădina unui localnic, aflată în apropierea locului unde fusese priponit. Cel mai probabil, Costică a rupt priponul şi a fost găsit de acest localnic în grădina sa. Cu toate acestea, oamenii din Bârda nu înţeleg cruzimea acestui om şi cer să se facă dreptate.

„Să dai în halul acesta într-un animal. Putea să-l ia, să-l închidă şi să ceară despăgubire dacă i-a păscut iarba sau dacă i-a făcut ceva prin grădină, dar nu să dai în animal în halul acesta. Suntem toţi oameni, avem suflet în noi. Nu e prima dată când face de astea, toată lumea ştie că a mai împuşcat un cal pe la dudaş că era paznic de câmp. Eu nu aş putut să fac aşa ceva pentru nimic în lume", a spus un localnic. „L-a adus aici se vede balta mare de sânge. E mai rău decât un animal, cel mai al dracu animal e omul", a spus un alt bărbat din Bârda, consternat de cele petrecute.

Proprietarul calului abia mai putea vorbi de durere. Omul spune că familia sa îşi asigura un venit cu ajutorul acestui cal, iar acum nu ştie cum se va descurca.

„E un nemernic, un nenorocit, ce să spui altceva. Să dai într-un animal cu o cruzime aşa, cu toporul ori cu securea. Am trei copii şi noi am trăit de pe urma acestui cal. Ce fac eu acum în situaţia asta? La puşcărie cred că nu-l mai ia, dar să-mi recuperez animalul. Mai aduceam o căruţă de fân la un vecin mai luam 20-30 de lei, acum cu ce să mai car? Aici se vede urma crimei. Sângele pleacă de aici de lângă pomii ăştia doi până la locul unde a fost priponit. Dâra de sânge nu avea ce să caute aici. Probabil a încercat aici să-i taie picioarele şi după aceea i-a dat drumul, că tăiat tot se mai duce ca şi omul", a spus Gheorghe Curea, proprietarul calului. Fiul familiei, Vasile Curea, spune că cel care i-a schingiut calul ar merita acelaşi tratament: „Azi-dimineaţă când am venit cu caprele l-am văzut tăiat. După mine acest om ar trebui tăiat cu lama şi pus sare uşor-uşor, aşa ar merita. Are 80 de ani dar nu mai rău a făcut".

o vecină îl alintă pe calul în suferinţă

Cu ultimele puteri, Costică s-a ridicat în picioare şi cu ajutorul familiei a reuşit să vină acasă. Pe chipul lui se putea vedea durerea şi chinul prin care a trecut. La picoarele din faţă are cel puţin 8 lovituri, iar la piciorul stâng din spate i-au fost secţionate tendoanele. Nu mai are nicio şansă de supravieţuire şi cel mai probabil va ajunge la un abator.

Poliţia a demarat o anchetă în acest caz pentru a-l indentifica pe autorul acestei fapte şi pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs fapta.

„În data de 21 octombrie a.c., la ora 9,49, un cetăţean din comuna Bârda a sesizat prin apelul unic de urgenţă 112 faptul că şi-a găsit calul cu picioarele tăiate. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au constatat că cele sesizate se confirmă, iar în prezent se efectuează cercetări pentru identificarea suspecţilor şi pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. În cauză s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul infracţiunii de provocare de suferinţe fizice şi psihice prin orice mijloace, faptă prevăzută şi pedepsită articolul 6, aliniatul 2, litera e din legea 9 din 2008", a precizat Lavinia Pescaru de la Biroul de Presă al IPJ Mehedinţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite