De la începutul anului 26 de persoane şi-au pierdut viaţa pe şoselele din judeţul Mehedinţi, iar alte 166 au fost rănite grav

0
Publicat:
Ultima actualizare:
poliţiştii au aplicat peste 30.999 de sancţiuni contravenţionale
poliţiştii au aplicat peste 30.999 de sancţiuni contravenţionale

De la începutul anului 2012 şi până în prezent, poliţiştii rutieri au cercetat peste 400 de persoane, suspectate de comiterea de infracţiuni la regimul rutier. De asemenea, au reţinut în vederea suspendării şi anulării un număr aproximativ de 1524 permise de conducere şi au retras peste 865 certificate de înmatriculare.

În ceea ce priveşte infracţiunile constatate la regimul circulaţiei rutiere Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi ocupă locul II la nivel naţional cu un volum al criminalităţii de 176,26 % comparativ cu alte judeţe a căror infrastructură rutieră este mult mai vastă decât a judeţului Mehedinţi şi a căror efective de poliţie rutieră înregistrează o pondere mai mare.

"În primele opt luni ale anului 2012, la nivelul judeţului Mehedinţi, poliţiştii rutieri au acţionat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere şi conştientizarea tuturor conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Nicolae Lohon.

Oamenii legii au constatat 407 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere şi au cercetat peste 400 persoane, suspecte de comiterea unor astfel de fapte.

Principalele domenii de acţiune vizate de poliţiştii rutieri mehedinţeni le-au constituit viteza şi abaterile comise de ceilalţi participanţi la trafic respectiv pietoni, conducătorii de mopede, biciclete şi vehicule cu tracţiune animală.

"Astfel, în baza planurilor de acţiune dispuse de comanda inspectoratului, în primele opt luni ale anului 2012, au fost desfăşurate activităţi de prevenire, supraveghere, dirijare şi control al traficului rutier, efectuându-se aproximativ 970 de acţiuni în cadrul cărora au fost legitimate peste 35.000 de persoane şi controlate aproximativ 34.630 autovehicule. Poliţiştii au constatat, în urma acestor controale, 407 infracţiuni pentru săvârşirea cărora au fost cercetate mai mult de 400 persoane", a mai spus Nicolae Lohon.

Totodată, în primele opt luni ale anului în curs au fost aplicate peste 30.999 de sancţiuni contravenţionale, în sumă totală de aproximativ 4.600.000 lei.

De asemenea, poliţiştii au cercetat în primele 8 luni ale anului în curs, 165 de accidente rutiere soldate cu decesul a 26 de persoane şi rănirea gravă a altor 166, principala cauză generatoare a acestor accidente rutiere fiind viteza excesivă precum şi abaterile comise de pietoni, conducătorii de mopede, biciclete şi vehicule cu tracţiune animal.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite