Un autocar s-a răstunat în Mehedinţi, 8 persoane au fost rănite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
poliţia urmează să stabilească cauza producerii accidentului
poliţia urmează să stabilească cauza producerii accidentului

Un autocar înmatriculat în Serbia, plin  cu turişti, s-a răsturnat vineri în localitatea Luncşoara, comuna Broşteni-Mehedinţi, pe DN 67, la 25 kilometri de Drobeta Turnu Severin

Potrivit ISU Drobeta, din accident a rezultat rănirea uşoară a 8 persoane. Acestea au fost preluate de echipajele de la Ambulanţă şi transportate la Spitalul de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin. Pompierii au intervenit cu o autospecială SMURD de la Baia de Aramă, dar şi colegi pompieri din judeţul Gorj. Mai multe echipaje de la poliţie de află la faţa locului pentru a stabili cauzele priducerii accidentului.

UPDATE Ora: 14,00 Potrivit directorului medical de la Ambulanţa Mehedinţi, Aurelia Veropaieff, în total au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin 15 persoane, dintre acestea şapte fiind în stare gravă. Victimele prezentau politraumatisme, contuzii craniene, fracturi de mandibulă şi unii sunt suspecţi de fractură de coloană cervicală. „Cert este că unele persoane care au prezentat numai atac de panică iniţial, după şocul traumatic s-a observat că aveau uşoare leziuni lombare", a aprecizat medicul Aurelia Veropaieff. Victimele au fost transportate cu  7 ambulanţe de la Drobeta Turnu Severin (o ambulanţă de la pompieri) şi trei de la Ambulanţa Gorj. Poliţiştii care au efectuat cercetările la faţa locului au stabilit faptul că vinovat de producerea accidentului este şoferul autocarului sârbesc întrucât nu a păstrat distanţa regulamentară faţă de un autoturism care circula regulamentar în faţa sa. În momentul în care autoturismul a schimbat direcţia de mers, autocarul s-a răsturnat în afara părţii carosabile întrucât exista o difereţă de nivel între partea carosabilă şi terasament. Lavinia Pescaru de la Biroul de Presă al IPJ Mehedinţi spune că pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Ambii conducători auto au fost supuşi testului de alcoolemie, iar rezultatul a fost zero. Din cele 45 de persoane aflate în autocar, 39 sunt copii, cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani. Autorităţile judeţului au pus la dispoziţie un autobuz pentru ca pasagerii să fie transportaţi până la sediul IPJ Mehedinţi, după care vor fi preluaţi de un autocar din Serbia. De asemenea, copii au primit apă şi fructe.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite