Peste 400 de poliţişti vor asigura ordinea în timpul referendumului în judeţul Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
poliţiştii, jandarmii, poliţiştii de frontieră vor asigura ordinea în timpul referendumului
poliţiştii, jandarmii, poliţiştii de frontieră vor asigura ordinea în timpul referendumului

Potrivit IPJ Mehedinţi, peste 400 de poliţişti sunt pregătiţi să intervină zilnic pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională, ce se pot produce premergător cât și în ziua referendumului.

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, precum şi la poliţiile orăşeneşti şi municipale au fost constituite echipe de cercetare a evenimentelor ce se pot produce premergător cât și în ziua referendumului.

În acest sens, aproximativ 300 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și alte structuri de la nivel local vor asigura paza celor 286 secții de votare amplasate în 252 locații din județul Mehedinți.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți peste 100 de polițiști vor constitui echipe de cercetare a evenimentelor semnalate de cetățeni prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

„Peste 60 de polițiști de la structurile de ordine publică, rutieră, și economic vor acționa în această perioadă în microfiltre, în scopul prevenirii producerii evenimentelor rutiere și a fluidizării traficului rutier, având în vedere numărul mare de participanți la trafic care tranzitează județul spre zonele turistice", a declarat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

De asemenea, la nivelul judeţului Mehedinți,  vor fi constituite echipe operative formate din poliţişti care vor efectua cercetări în scopul soluţionării unor sesizări, incidente sau evenimente în legătură cu procesul de vot, cât şi rezerve de intervenţie, formate din luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii Rapide şi jandarmi, care vor acţiona în zonele în care există riscul producerii unor acte de tulburare a ordinii publice.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite