Încă o zi de foc pentru pompierii mehedințeni. Cei de la Vânju Mare, Baia de Aramă și Drobeta au răspuns la strigătul de ajutor al cetățenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii s-au luptat cu focul și sar în ajutor la urgențele medicale. În ultimele 24 de ore, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” a intervenit, în zona de competenţă, la opt urgenţe medicale şi pentru stingerea a trei incendii.

Detaşamentul de pompieri "Drobeta" a intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, un autoturism de teren, un ofiţer şi 14 subofiţeri, în localitatea Cerneţi, comuna Şimian, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit şi anexele acesteia.

În incendiu au ars două camere de locuit pe cca. 40 mp, mobilierul din cele două camere, magazia, un şopron şi coteţe, construite din lemn şi acoperite cu bandă de cauciuc, pe cca.70 mp.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost scurtcircuitul electric provenit de la un cablu electric defect. Nu s-au înregistrat victime. Intervenţia s-a încheiat după trei ore de luptă cu flăcările.

O altă provocare pentru pompieri a fost tot un incendiu la o casă de locuit în Baia de Aramă.

“Garda nr. 2 Baia de Aramă a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi cinci subofiţeri, în localitatea Ohaba, comuna Şovarna, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit şi anexa acesteia.

Incendiul a distrus  acoperişul locuinţei, pe o suprafaţă de cca. 20 mp şi anexa gospodărească pe cca.10 mp. Nu s-au înregistrat victime.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost focul deschis utilizat în spaţii deschise”, a declarat Ramona Nistor, purtător de cuvânt la ISU Drobeta.

Nici pompierii de la Vânju Mare nu au avut liniște. Ei au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi cinci subofiţeri, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, izbucnit pe raza localităţii  Cioroboreni, comuna Jiana.

La acțiune au participat şi 10 membri ai SVSU Jiana. A ars vegetaţie uscată şi mirişte, pe o suprafaţă de cca. 20 ha. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost focul deschis utilizat în spaţii deschise.





Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite