PDL Mehedinţi îi cere ministrului de Interne să facă o anchetă la Inspectoratul Judeţean de Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PDL Mehedinţi, Andi Nodiţ, îi cere ministrului de Interne să facă o anchetă la IPJ Mehedinţi, pentru a cerceta modul în care şefii instituţiei au rezolvat sesizările făcute la referendumul privind demiterea preşedintelui.  

„Am avut la acest referendum mai multe intervenţii decât am avut la ultimele patru. Am depus un număr de 20 de plângeri penale şi de sesizări penale la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, la parchetele de pe lângă judecătoriile din judeţul Mehedinţi, la poliţie. La poliţie, în mod expres făcute în atenţia domnului Ştefan Ponea. Acestor plângeri penale li s-au mai adăugat 98 de întâmpinării şi contestaţii depuse la nivelul birourilor electorale ale secţiilor de votare şi la nivel de biroul electoral judeţean. Cred că dacă Duicu (n.r. Adrian Duicu, preşedintele PSD Mehedinţi) a stabilit recordul furturilor la în România în judeţul Mehedinţi, cred că şi noi aici l-am stabilit pe cel al contestaţiilor prin care am încercat să stopăm furtul", a susţinut Andi Nodiţ, vicepreşedintele PDL Mehedinţi.

Atât Andi Nodiţ, cât şi deputatul PDL Doiniţa Chircu, au fost amendaţi duminică de poliţie, după ce au sesizat la 112 unele nereguli care s-ar fi petrecut în două secţii de votare. Poliţia a considerat că aceste sesizări nu au fost întemeiate şi, ca urmare, cei doi lideri politici au fost amendaţi cu 500 lei şi, respectiv, 1.000 de lei.

„S-a furat fără nici cea mai mică teamă că ar putea da vreodată explicaţii pentru ceea ce fac. De ce asta? De ce confortul acesta? Pentru că ştiau că poliţia nu le va face nimic. Pentru că îi asigurase Duicu că pot face orice, după modelul Ponta - Antonescu pot călca în picioare orice lege. Legea bunului simţ au călcat-o demult în picioare, noi vorbim de legislaţie în vigoare", a mai afirmat parlamentarul mehedinţean, în cadrul unei conferinţe de presă.

Nodiţ consideră că ministrul de Interne, Ioan Rus, ar trebui să cerceteze modul în care poliţia din Mehedinţi a rezolvat sesizările făcute în timpul referendumului.

„Consider că aceşti comandanţi de poliţie, şi o spun cu toată responsabilitatea, au dezonorat haina militară pe care o poartă un lucrător de bună credinţă în acest sistem. Ministrul Ioan Rus trebuie să cerceteze ce s-a întâmplat aici dacă se consideră un ministru de interne al unei Românii europene şi cred că ar trebui să se lase cu destituiri pentru că altfel ruşinea pe care au provocat-o aceşti comandanţi de poliţie rămâne şi asupra României, nu numai asupra judeţului nostru. În cursul dimineţii (n.r. 29 iulie) aceşti comandanţi l-au scos pe purtătorul lor de cuvânt să mediatizeze imediat că Nodiţ şi Chircu au luat o amendă pentru sesizarea falsă, zic ei, la 112. Nu este atât de important că noi am luat amendă, mai important este faptul că imediat au mers să mediatizeze acest fapt că am fi apelat abuziv la 112 pentru a descuraja pe toţi cei care ar fi vrut să o facă. Când sesizările noastre la 112 s-au dovedit întemeiate, nu s-au mai grăbit aceşti comananţi de poliţie să-l scoată pe tinerelul respectiv şi să spună că Nodiţ a făcut o sesizare întemeiată. Este evident, după părerea mea, că e rea credinţă, rea-voinţă, dispreţ faţă de lege şi îngenunchere a şefilor poliţiei în faţa lui Adrian Duicu", a mai susţinut Nodiţ.

Potrivit datelor parţiale prezentate de BEC, judeţul Mehedinţi s-a clasat pe locul al doilea privind prezenţa la urne, cu o prezenţa la vot de 70,15%.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite