Un mort, şase incendii şi 12 urgenţe medicale, acestea sunt evenimentele la care au intervenit pompierii mehedinţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima zi din 2011 şi primele ore din 2012 au fost încărcate cu evenimente pentru pompierii mehedinţeni. O persoană a decedat în prima zi a anului 2012,  în urma unui accident rutier, care a avut loc în această dimineaţă, în localitatea Prunişor, judeţul Mehedinţi

Cea mai grea misiune a fost scoaterea persoanei decedate din maşina distrusă în accidentul rutier. Evenimentul s-a produs, pe DN 6, pe raza localităţii Prunişor. Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de descarcerare, o ambulanţă SMURD şi şase  subofiţeri.

„S-a intervenit pentru descarcerarea unei victime găsită decedată şi acordarea primului- ajutor celei de a doua victime, aceasta fiind preluată de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă. Intervenţia s-a încheiat la ora 05:10” , a declarat Ramona Nistor, purtător de cuvânt la ISU Drobeta.

Primul foc s-a aprins, ieri, la ora 10.00 la Grădiniţa nr. 29, situată pe  strada Eugen Mareşi în municipiul Dr. Tr. Severin. Au ars deşeuri din lemn şi hârtie, depozitate într-o baracă metalică de aproximativ şase metri pătraţi şi o pubelă de gunoi, fiind salvată clădirea grădiniţei.  Pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat şi a pornit de la gunoiul aprins dintr-o pubelă aflată în apropierea magaziei de deşeuri.

 Un alt container de gunoi, de data aceasta în Strehaia, a pus pe jar pompierii. Pichetul de Pompieri Strehaia a intervenit cu un echipaj cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi şase subofiţeri, în oraşul Strehaia, strada Unirii, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un container de gunoi, cu pericol de propagare la un rezervor GPL.

Au ars gunoi şi reziduri menajere, pe o suprafaţă de aproximativ 10 metri pătraţi.Cauza probabilă a izbucnirii incendiului, stabilită de pompieri,  a fost focul deschis în spaţii deschise.

Pichetul de Pompieri Strehaia a intervenit două ore mai târziu, în localitatea Poiana, comuna Căzăneşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.

Au ars aproximativ trei tone fân, au fost salvate casa de locuit, anexele şi alte patru clăi de fân. Jarul sau scânteile purtate de vânt şi căzute pe materiale combustibileau provocat focul.

La Drobeta Turnu Severin, seara a continuat tot cu o intervenţie la o casă.  În localitatea Jidoştiţa, comuna Brezniţa Ocol, focul a mistuit trei tone de fân. Au fost salvate casa de locuit, anexele şi alte două clăi de fân. 

Alte două incendii au distrus un club si subsolul unei clădiri. Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin, s-a deplasat la incendiul de la club  cu cinci autospeciale cu apă şi o autospecială de căutare- salvare.

S-a constatat că incendiul se manifesta în biroul administratorului şi bucătăria clubului, pe o suprafaţă de 60 de metri pătraţi, acestea fiind situate la ultimul nivel al cladirii cu trei  etaje, existând pericol de propagare pentru întreaga clădire, dar şi pentru clădirile învecinate.
 

În momentul producerii incendiului în club se afla personalul angajat al clubului. Nu s-au înregistrat victime.  O oră mai târziu, pompierii au fosst alertaţi că un incendiu a izbucnit la subsolul unei clădiri, pe strada Walter Mărăcineanu.

Au ars un butoi din lemn dezafectat şi deşeuri din lemn, fiind salvate alte opt butoaie şi clădirea. Substaţiile SMURD din cadrul I.S.U. ”Drobeta” al jud. Mehedinţi au intervenit, în această perioadă, la 12 urgenţe medicale.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite