În opt localităţi din Mehedinţi, recenzarea merge în ritm alert: depăşeşte 60 la sută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potrivit prefectului Ion Mîţu, singura problemă apărută este refuzul unora de a declara CNP-ul
Potrivit prefectului Ion Mîţu, singura problemă apărută este refuzul unora de a declara CNP-ul

Există şi comune cu un ritm de recenzare mai mic, procentul situându-se sub 40 la sută, cât ar fi trebuit să se recenzeze în primele cinci zile.

În perioada 20-24 octombrie, în Mehedinţi au fost recenzate 63.632 locuinţe, reprezentând 49,30 % din numărul locuinţelor estimate a fi recenzate şi un număr de 136.688 persoane.

Ţinând seama de ritmul de recenzare înregistrat în perioada 20-24 octombrie 2011, judeţul Mehedinţi se află pe locul 13 la nivel naţional.

Sunt câteva zone care înregistrează un ritm mai susţinut al activităţii de recenzare unde procentul depăşeşte 60%. Este cazul localităţilor: Dumbrava (67,21%) , Cujmir (66,17%), Vlădaia (65,30%), Dârvari (63,96%), Prunişor (62,98%), Poroina Mare (61,58%), Floreşti (60,53%) şi Punghina (60,20%).

Pentru localităţile cu un ritm de recenzare mai mic se discută permanent cu primarii şi secretarii şi, de la caz la caz, se stabilesc măsuri pentru eliminarea deficienţelor.

Din cele 66 de localităţi, patru sunt sub procentul de 40% , cât ar fi trebuit să se recenzeze în primele cinci zile. Şi aceste comune au totuşi un procent bun de recenzare: Oprişor (37,08%), Ilovăţ (39,98%), Burila Mare (39,50%) şi Bălăciţa (39,56%).

“Apreciez că ritmul este destul de bun. Până în prezent nu întâmpinăm probleme deosebite în activitatea de recenzare, cu excepţia refuzului unor persoane de a declara Codul Numeric Personal. Este foarte important ca fiecare cetăţean al acestui judeţ să înţeleagă că trebuie să îi comunice recenzorului CNP-ul.

Acesta nu va fi folosit decât în scop statistic. Nu va fi făcut public, datele sunt confidenţiale şi nu vor fi utilizate în alte scopuri. Au fost câteva neînţelegeri generate de anumite declaraţii la nivel central dar lucrurile sunt destul de clare şi legea la fel.” a declarat, miercuri, prefectul Ion Mîţu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Reprezentantul Guvernului în Mehedinţi a transmis tuturor recenzorilor şi recenzorilor şefi să aducă la cunoştinţa persoanelor recenzate că în cazul în care refuză să declare C.N.P.-ul încalcă legea, fapt ce atrage răspunderea contravenţională a celor care nu furnizează datele complete.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite