Elevii din Turnu Severin fug de liceele cu profil tehnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionică Ilie Sorinel şi-a depus astăzi dosarul la Colegiul Tehnic de Transporturi Auto
Ionică Ilie Sorinel şi-a depus astăzi dosarul la Colegiul Tehnic de Transporturi Auto

Liceele cu profil tehnic din Drobeta Turnu Severin nu mai sunt căutate de elevi. Aşa se face că aceste unităţi şcolare riscă să nu-şi mai completeze numărul necesar de elevi la clasele programate pentru anul şcolar 2012-2013.

Absolvenţii de gimnaziu îşi pot depune, începând de ieri, dosarul la liceul la care au fost repartizaţi. La Colegiul Tehnic „Lorin Sălăgean" din cele cinci clase cu diverse profile (mecanică, electric, industrie textilă şi pielărie, protecţia mediului, estetică şi igiena corpului omenesc) nu s-a completat nicio clasă până acum.

 „Nivelul în general a cam început să scadă de acum trei ani, sunt note din ce în ce mai micuţe, dar nu chiar de nivelul 1 şi 2. S-au realizat 47 de locuri la partea tehnică şi 17 la clasa de sportivi. Sunt probleme având în vedere că noi aveam proiectate cinci clase a câte 28 de elevi şi nu s-au realizat decât parţial 3 clase", a declarat directorul colegiului, Leontina Niţoi.

 Aceeaşi situaţie este şi la Liceul Tehnologic Halânga. Elevii par totuşi mai interesaţi să înveţe o meserie în domeniul auto, la Colegiul Tehnic de Transporturi Auto fiind completate aproape în totalitate cele patru clase. „Mi-a plăcut acest liceu, aici învaţă şi fratele meu. Am media 7,32 şi am ales profilul electric", a spus Ionică Ilie Sorinel, un elev din satul Magheru, care astăzi a venit însoţit de mama sa pentru a se înscrie la Colegiul Tehnic de Transporturi Auto.

  „La profilul mecanic media de admitere a fost cuprinsă între 7,30 şi 3,85. Avem la română şi la matematică absolvenţi care au luat la aceste teste note de 1,25, 1,50, dar sunt şi cei care au luat nota 6 sau 7. Pe domeniul electric au fost notele puţin mai mici, deşi domeniul electric este unul căutat finalitatea este de electrician-electronist auto, iar elevii din domeniul electric au şi conducere gratuită. Elevii care aleg liceul Auto vin aici în general să înveţe o meserie, nu au venit pentru filologie sau matematică. Bineînţeles că ei vor trebui să recupereze şi materia pierdută din clasele V-VIII", a declarat directorul Colegiului Auto, Mihăiţă Mijache.

 Anul acesta, absolvenţii claselor a VIII-a care au obţinut mai puţin de 5 la testele naţionale vor putea fi admişi la liceu şi au posibilitatea ca în patru ani să susţină examenul de bacalaureat.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite