Drumul judeţan 606 care trece prin şapte comune mehedinţene este în reabilitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ei sunt muncitorii care reabilitează DJ 606
Ei sunt muncitorii care reabilitează DJ 606

65 de kilometri costă peste 100.000.000 de lei şi trebuie finalizaţi în doi ani

Tronsonul de drum care începe  de la brajul Porţile de Fier II,  străbate şapte comune şi este coşmarul şoferilor, este în lucru.

“De cinci ori pe anul acesta  am reparat maşina, doar necesarul. Este bine că se face drumul, o am pe  mama bolnavă şi am venit la ea şi e dezastru.

Nu poţi să mergi repede, mergi încet”, a mărturisit Gigi Smadu, unul din şoferii care tranzitează această zonă. 

Reabilitarea drumului se face pe bani europeni, iar valoarea proiectului este de 138.114.003 de lei.

“ Lucrărilor sunt  cam 20 la sută realizate.  Am început  din Gogoşu, şi pe stânga şi pe dreapta  se realizează lărgirea părţii carosabile cu casetă de balast,  se taie asfaltul vechi, se excavează şi  se umple, umplutură este cu balst vechi pentru lărgirea părţii carosabile.

În zona  Vânju Mare, la ieşire spre Corlăţel, pe firul din dreapta s-a stabilizat terenul după care s-a pus un strat de asfalt de bază”, a declarat Marian Sârbu, responsabil tehnic cu lucrările în cadrul Consiliului Judeţean .

Marius Bălu, preşedintele Consiliului Judeţean  vrea ca lucrările promis  că reabilitarea drumului se va finaliza mai repede decât este stabilit.

“Până în iarnă, dorim ca pe mare parte din  acest tronson de drum de 65 de kilometri să fie turnat asfalt,  data de finalizare contractuală  este  de doi ani.

Eu am certitudinea că până la sfârşitul anului viitor, va fi gata”, a declarat Marius Bălu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite