FOTO/A început verificarea rețelei de termoficare. Severinenii se tem de facturile mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Roșu, unul din instalatorii care efectuează verificările
Dorin Roșu, unul din instalatorii care efectuează verificările

În această săptămână se lucrează la armarea rețelei. Acțiunea are ca scop principal verificarea conductelor, pentru a fi evitate eventualele pierderi de agent termic.

Astăzi, în mai multe zone din Severin, echipele de instalatori din cadrul firmei furnizoare au controlat punctele termice și subsolurile de blocuri.

„Este vorba despre încărcarea rețelei de termoficare, ce se va desfășura până vineri inclusiv. Asta înseamnă că la punctele termice se va da drumul la vane, iar în subsoluri și în punctele situate în jurul blocurilor se vor efectua verificări ale conductelor, astfel încât, atunci când vom demara distribuția agentului termic, să nu avem surprize”, ne-a spus Cornel Dumangiu, șeful secției termoficare din cadrul Romag-Termo.

„Este o formalitate, însă una foarte utilă. În cazul în care ne confruntăm cu defecțiuni, e bine să le descoperim acum, înainte de a se începe furnizarea propriu-zisă”, ne-a spus și Dorin Roșu, instalator.



Se tem de facturile mari
Faptul că agentul temic ar putea fi distribuit ceva mai devreme îi împarte pe locatari în două tabere. Dacă unii primesc măsura cu entuziasm și se bucură că nu vor mai îngheța în apartamente, alții sunt descurajați de facturile ce se anunță extreme de mari.

caldura22
caldura11

„E foarte bine că se grăbesc să ne dea căldură, pentru că deja s-a făcut frig în apartamente. Am doi copii mici și nu îi pot ține la temperaturile astea mici. Decât să plătim sume enorme la curent din cauza caloriferelor electrice, mai bine plătim factura la căldură puțin mai mult, dar știu că am încălzire în casă”, ne-a spus Marcela Avramescu, locatară din zona piața Meva.

Alți locatari nu sunt, însă, la fel de entuziasmați.

„Ar trebui să mai aștepte măcar o lună. La câte cheltuieli avem, asta ne mai lipsea, să plătim facturi mai mari la întreținere. Noi ne descurcăm, mai punem o pătură pe noi și gata, decât să plătim mai mult. Cum nu avem calorimetre, vom fi nevoiți să acceptăm situația”, susține Viorel Mincu.

Potrivit unei reguli generale, furnizarea agentului termic va începe după trei zile consecutive în care se vor înregistra temperaturi sub 10 grade Celsius.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite