Tot mai multe incendii de vegetaţie în Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii intervin la cel puţin cinci incendii într-o zi. Foto. Arhivă
Pompierii intervin la cel puţin cinci incendii într-o zi. Foto. Arhivă

În cele opt incendii izbucnite, ieri, în Mehedinţi, au ars circa 35 tone de plante furajere, vegetaţie uscată, dar şi 1200 de pomi fructiferi. 

În ultimele 24 de ore, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” a intervenit, în zona de competenţă, la 12 urgenţe medicale, dar şi pentru stingerea a opt incendii, cele mai multe din ele izbucnind după ora 18,00 (şase incendii).

Cauzele au fost diverse: jocul copiilor cu focul, fumatul în locuri nepermise, focul  folosit pentru igienizare şi lăsat nesupravegheat, dar  şi folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. 

Dacă la Slătinicul Mare, localitate ce aparţine Strehaiei, au ars două hectare de vegetaţie uscată şi 1200 de pomi fructiferi, la Cerângani şi Pătulele, focul a mistuit 20 de tone de plante furajere şi respectiv două hectare de vegetaţie uscată, în cea de-a doua localitate existând pericol de propagare la cimitirul satului şi la gospodăriile localnicilor. 

De asemenea, prin Centrul Operaţional Judeţean, s-a asigurat monitorizarea a cinci arderi necontrolate la vegetaţie uscată la care au acţionat pentru stingere serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din comunele Broşteni, Livezile, Gârla Mare, Tâmna şi Bâcleş.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite