Idee inedită de afacere. Mape pentru botez sau tăiatul moţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Misiunea de a fi naş se dovedeşte de multe ori a fi una dificilă, mai ales dacă vorbim de persoane care ţin neapărat să respecte tradiţiile populare.  Un severinean pasionat de antichităţi reînvie tradiţia oferirii unui bănuţ de argint la botezul copilului ori la tăiatul moţului. A creat nişte mape speciale, în care a pus un ban, dar şi informaţii utile despre tradiţiile populare româneşti la aceste două evenimente importante.

Romeo Titorencu spune că mulţi dintre cei care îi trec pragul magazinului său  de antichităţi şi doresc în calitate de naşi, moşi, părinţi să respecte tradiţiile la un eveniment atât de important sunt derutaţi şi nu ştiu cu ce să înceapă.

Ştiu că musai trebuie să ofere acest bănuţ, dar se încurcă în detalii. Aşa s-a născut ideea creării acestor mape care îi salvează pe cei aflaţi într-o astfel de situaţie. Mulţi veneau cu tot felul de informaţii, nu ştiau exact care sunt tradiţiile, unde se dă ori unde se pune această monedă.

“De aceea, am venit cu această variantă de mapă în care se găseşte şi moneda, dar şi date complete despre tradiţiile legate de botez sau de tăierea moţului”, spune Romeo Titorencu, proprietarul singurului magazin de antichităţi din Drobeta Turnu Severin.

De exemplu, moneda  se pune în cristelniţă în momentul în care se botează copilul, iar la tăierea moţului pe acest bănuţ de argint se pune moţul şi se topeşte puţină ceară din lumânarea păstrată de la botez.

image

Mapa conţine o monedă românească din argint masiv, dar şi informaţii despre tradiţiile şi obiceiurile româneşti, precum şi un certificat de autenticitate care însoţeşte bănuţul din argint.

„Tradiţia spune că la tăierea moţului sau la botez copilul trebuie să primească o monedă de argint. De aceea, aceste mape conţin informaţii despre semnificaţia celor două evenimente în România, dar şi un certificat de garanţie însoţit de o monedă. Ca şi idee de concep am ales o monedă de argint, care a circulat pe teritoriul României, în perioada celui de-al doilea război mondial şi care are efigia regelului Mihai I”, spune Romeo Titorencu.

La mapele pentru tăierea moţului se mai poate ataşa încă un pliculeţ suplimentar faţă de pliculeţul în care este moneda de argint, în care se poate pune moţul copilului. Costul unei astfel de mape pleacă de la 90 de lei, în funcţie de mărimea bănuţului de argint.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite