Handbal: România, debut cu victorie la Trofeul Carpaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de handbal feminin a României a debutat cu victorie în Trofeul Carpaţi, ediţia 2010, scor 37-24 cu reprezentativa Macedoniei. Turneul are loc la Drobeta Turnu Severin.

Tricolorele nu au întâmpinat mari probleme şi după o primă repriză mai echilibrată, încheiată cu scorul de 17-15, s-au distanţat în partea a doua.

Cele mai bune marcatoare pentru România au fost Elisei-Ardean şi Zamfir, fiecare cu câte 6 goluri. Au mai marcat pentru naţionala noastră: Geiger 5, Chintoan 5, Neagu 4, Curea 4, Moldovan 3, Manea 2 şi Paraschiv 2.

Pentru Macedonia s-au remarcat Steriova, cu 8 goluri, şi Gjorcevska cu 6.

În primul meci al zilei, Polonia şi Ucraina au încheiat la egalitate, scor 28-28 (11-16).

Sâmbătă vor avea loc partidele dintre Macedonia-Ucraina (ora 15.00) şi România-Polonia (17.30), iar duminică ultimele dispute ale turneului, între Macedonia-Polonia (10.30) şi România-Ucraina (13.00).

După fiecare prim meci, de sâmbătă şi duminică, se va derula ceremonia de retragere a fostelor handbaliste, care au adunat minimum 100 de selecţii în echipa naţională, evenimentele fiind organizate de FR Handbal.

Fostele componente ale naţionalei României vor fi recompensate cu plachete, diplome de excelenţă, care conferă titlul de membru de onoare al FRH, şi flori.

Două dintre fostele handbaliste vor primi premii speciale, Viorica Ionică, pentru cele mai multe selecţii cu 237, respectiv Mariana Târcă, care este golgeterul all-time al naţionalei cu 2043 de goluri.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite