GALERIE FOTO Zona din apropierea falezei Dunării sufocată de gunoaie. Primăria nu a plătit firma care ar trebui să facă curăţenie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
fântânile publice invadate de gunoaie
fântânile publice invadate de gunoaie

Una din zonele de promenadă a Severinului este şi bulevardul Dunării, care duce spre Portul oraşului. În special în serile călduroase de vară, oamenii obişnuiesc să vină aici pentru briza Dunării ori pentru a se răcori la fântânile publice de pe marginea bulevardului.  

Locuitorii municipiului Drobeta Turnu Severin sunt de-a dreptul consternaţi de mizeria care zace de-a lungul bulevardului Dunării. De o parte şi alta a drumului sunt aruncate la voia întâmplării tot felul de hârtii şi pet-uri şi cadavre dea animale, pe care nu s-a mai obosit nimeni să le şi ridice. Zona situată în imediata vecinătate a falezei Dunării şi a Portului, şi unde în această perioadă opresc navele de croazieră cu turişti străini, ar trebui să fie o carte de vizită pentru Severin. Ce impresie lasă acest loc turiştilor care calcă pentru prima dată în Severin nu este greu de închipuit.

fântână publică invadată de gunoaie

Foarte grav este faptul că cele patru fântâni publice situate de-a lungul bulevardului, între Maternitate - Cetatea Severinului şi Parcul Rozelor, sunt la fel de murdare ca întreaga zonă. Oamenii vin să-şi umple bidoanele cu apă printre gunoaie, când potrivit normelor igienico-sanitare în jurul unei fântâni ar trebui să domnească o curăţenie desăvârşită.  De asemenea, Parcul Rozelor (amenajat în anul 1912, după model de parc englezesc, era plantat în principal cu trandafiri, conifere - brazi, molizi, pini - iar ornamentele și împrejurimile cu gard viu de merișor) este invadat de bălării şi gunoaie aruncate la tot pasul, prin care îşi fac veacul şerpi şi şobolani.  Şi pentru ca tabloul să fie complet, zona a devenit raiul prostituatelor şi al boschetarilor, care se adăpostesc aici peste noapte. Oamenii care obişnuiesc să vină în parc cu copii spun că nu au mai văzut picior de muncitor de peste trei luni de zile şi se întreabă pe bună dreptate ce face Primăria în acest sens. „Domnule,  aşa ceva nu este posibil, noi plătim taxe şi impozite. Parcă ar fi o zonă părăsită. De ce a lăsat Primăria locul ăsta de izbelişte?", spune un pensionar, care vine în parc cu nepoţica. Gunoaiele sunt la tot pasul şi în apropierea Cetăţii Medievale, unul din obiectivele turistice ale oraşului.

Primăria se scuză

În momentul de faţă, Primăria Drobeta Turnu Severin are de plătit către furnizori şi firme care prestează diferite activităţi pe domeniul public aproape 5 milioane de lei. Sunt deja câteva luni de zile de când municipalitatea nu a mai efectuat nicio plată.  Directorul economic al Primăriei, Elena Calianu, aruncă vina pentru blocajul financiar în care se află instituţia pe execuţia bugetară aprobată prin hotărâre de consiliu local. "La data aceasta, situaţiile de lucrări-servicii, achiziţii de bunuri se ridică la aproximativ 5 milioane, sume care sunt prevăzute în bugetul pe anul 2012, dar bugetul este împărţit pe trimeste şi pe luni şi în funcţie de prevederile bugetare în perioada următoare vor fi achitate toate debitele la prestări servicii, furnizări de bunuri, executări de lucrări", a spus Elena Calianu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite