Un sat fără energie electrică, două şcoli închise şi drumari fără reacţie. Acesta este "tabloul de iarnă" din judeţul Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iarna i-a luat ca în fiecare an prin surprindere pe cei abilitaţi să intervină în problemele specifice acestui anotimp

Primi fulgi de zăpadă în Mehedinţi, primele probleme, care dovedesc că la teorie cei care trebuie să intervină stau bine, iar la practică pică cu brio. Satul Giurgeni, din comuna Isverna, a rămas fără curent electric şi două şcoli au fost închise. Aproximativ 400 de elevi nu au mers astăzi la cursuri, în judeţul Mehedinţi. La şcoala din comuna Ponoarele, cursurile au fost suspendate pentru că nu a fost curent electric să pornească centrala termică, iar la Brezniţa de Motru alţi 200 de elevi au rămas acasă pentru că centrala termică este atât de nouă încât angajaţii şcolii nu au ştiut să o pornească.

La întâlnirea Comandamentului pentru situaţii de urgenţă s-a constatat că drumarii şi primarii nu răspund la telefon.

„Un cetăţean a sesizat că pe dealul Boceni, comuna Tâmna este zăpadă pe carosabil. A fost informat operatorul economic responsabil, a promis  că trimite utilaje. Apoi a fost sunat de trei ori şi nu a mai răspund, văd că sunăm noi şi nu răspund.

Am sunat de pe un telefon mobil, a răspuns. Nu răspun nici la disperat, nici pe telefonale mobile care ne-au fost date ” , a declarat Constantin Florea, inspector şef la ISU Mehedinţi.

 Lipsa de reacţie l-a costat pe agentul economic o sancţiune de 10.000 de lei . Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Andi Nodiţ, s-a arătat nemulţumit de lipsa de comunicare între instituţiile abilitate să informeze şi să intervină în astfel de situaţii.

„Este critic, noi, administratorii drumurilor judeţene, să aflăm de situaţia reală de la cetăţeni sau de la primari. Nu au avut niciun telefon de informare”, a declarat Nodiţ. Tot el a decis notificarea drumarului care nu a intervenit eficient  în localităţile Tâmna şi Dumbrava.

„Am discutat cu primarul de la Dumbrava care mi-a spus că nu aţi avut niciun utilaj, iar cel de la tâmna mi-a zis că aţi intervenit cu doar un buldoexcavator, fără material antiderapant, vă rog, notificare în vederea revocării contractului”, a adăugat vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Ion Mîţu a transmis primarilor să aibă serviciu de permanenţă, iar pentru a verifica acest lucru, la noapte,  pleacă în control împreună cu pompierii.
„Două zile avem de frig şi nici acum nu suntem în stare. Am să plec în control, toată lumea trebuie să aibă telefonul deschis”, a declarat prefectul.





Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite