Peste 150 de dosare pentru acordarea ajutorului social, oprite de la plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia pentru Prestaţii şi Inspecţie Socială (APIS) Mehedinţi a sistat acordarea ajutorului social pentru un număr de 156 de dosare întocmite de primării unor cetăţeni din 27 de comune, a declarat, marţi, directorul instituţiei, Loredana Ţânţăreanu.

Potrivit sursei citate, documentaţiile necesare plăţii ajutoarelor sociale au fost depuse în ultimele cinci zile lucrătoare şi există suspiciunea că intenţiile edililor respectivelor unităţi administrativ-teritoriale este aceea de a oferi mită electorală cetăţenilor în cauză, scrie Agerpres.

"Pentru clarificarea situaţiei acestor cereri am dispus controale la primării. Deja în patru cazuri, identificate în comuna Braniştea, s-a confirmat supoziţia noastră. Cetăţenii care solicitau sprijin deţineau mari suprafeţe de teren agricol", a precizat Ţânţăreanu.

În context, aceasta a mai arătat că fiecare dosar în parte va fi verificat la faţa locului, astfel încât să se pună capăt oricărei ilegalităţi, iar bugetul statului să nu mai fie furat de persoane care nu au dreptul să primească ajutor social.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite