Peşte fară documente legale de transport, confiscat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peştele confiscat nu avea documente de provenienţă
Peştele confiscat nu avea documente de provenienţă

60 de kilograme de peşte  au fost confiscate  de poliţiştii  de frontieră orşoveni  la un filtru organizat la intrarea in municipiul Orşova. Peştele era transportat în condiţii improprii şi fără ca persoana care îl transporta să posede documente legale de deţinere şi transport

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orsova au oprit pentru control, la intrarea în municipiul Orşova un autoturism Volkswagen Transporter despre al cărui conducător auto aveau date că se ocupă cu activităţi de comercializare a peştelui fără a poseda autorizaţiile legale.

La controlul autoturismului aparţinând lui B. Lucian, de 46 ani,  din localitatea  Văgiuleşti, judetul Gorj, poliţiştii de frontieră au  depistat  în interiorul acestuia cantitatea de 60 de kilograme de peşte, din specia şalău şi plătică, transportat în condiţii improprii şi pentru care acesta nu poseda documente de provenienţă a mărfii.           

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că B. Lucian achiziţiona peştele de la pescari autorizaţi din localităţi din judeţul Caraş Severin în scopul revânzării pe raza localităţii  Motru.

„Având în vedere că activitatea de comercializare ilegală a peştelui ori deţinerea sau transportul în vederea comercializării fără documente legale constitue infracţiune, poliţiştii de frontieră   i-au întocmit lui B. Lucian lucrare penală.     

Cantitatea de 60  kilograme de peşte  a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale autorizate”, a declarat Valeriu Pera, purtător de cuvânt la SPF Mehedinţi. 

Dacă va fi găsit vinovat, B. Lucian riscă o sancţiune penală cu amendă cuprinsă între 150 şi 10.000 de lei.
           



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite