Cum s-au descurcat jurnaliştii mehedinţeni cu pistolul mitralieră în locul condeiului şi microfonului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurnaliştii la luat ţinta la ochi FOTO Corina Macavei
Jurnaliştii la luat ţinta la ochi FOTO Corina Macavei

Ziariştii mehedinţeni au participat, vineri la Cupa Presei la tir, competiţie organizată de Serviciul Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, cu prilejul Zilei Poliţiei de Frontieră, sărbătorită în fiecare an la data de 24 iulie.

Concurenţii au avut la dispoziţie trei cartuşe pentru acomodare şi cincisprezece cartuşe pentru punctaj.
După instructajul făcut de comisarul şef Nicu Bololoi, jurnaliştii mehedinţeni, au luat ţinta la ochi şi …foc!

Bărbaţii au demonstrat că sunt buni la tras cu arma, dar nici doamnele nu s-au lăsat mai prejos, aşa că toţi au avut parte de o experienţă de neuitat.

“Astăzi, pentru reprezentanţii presei din judeţul Mehedinţi am organizat un concurs de tragere, cu ocazia Zilei Poliţiei de Frontieră. Jurnaliştii sunt cei mai buni colaboratori ai noştri şi vrem, cumva, să se obişnuiască cu domeniul nostru de activitate. S-a tras cu un pistol mitralieră, model 1963, este o armă foarte puternică, din dotarea pistolarului din plutonul de infanterie. Este folosit de poliţiştii de frontieră în serviciul de supraveghere a frontierei de stat în anumite situaţii”, a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi. Asemenea activităţi sportive se vor desfăşura pe tot parcursul săptămânii viitoare.

În această perioadă se împlinesc 151 de ani de când domnitorul Alexandru Ioan Cuza a înfiinţat primele instituţii grănicereşti.

Ziua Poliţiei de Frontieră Române a fost desemnată prin articolul nr. 45 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.104 din 27 iunie 2001 privind organizarea şi functionarea Poliţiei de Frontieră Române. Alegerea acestei date este legată de unirea celor două structuri grănicereşti din Moldova şi Ţara Românească de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, din data de 24 iulie 1864. Prin Înaltul Decret Domnesc numărul 893 din 24 iulie 1864 al domnitorului Alexandru Ioan Cuza se prevedea organizarea grănicerilor din Moldova după modelul celui din Ţara Românească şi unirea celor două corpuri grănicereşti.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite