Cum să prepari ruladă de viţel - secretele unui fel de mâncare delicios

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru zile speciale, când vreţi să vă uimiţi invitaţii, vă recomandăm o reţetă specială de ruladă de viţel, din „Cartea de Bucate” a Sandei Marin. Rezultatul va fi spectaculos.

Ingrediente:

1 carne macră de viţel, 1 felie pâine, 100 g slănină, 1 ou, sare, piper, 2 cepe, 1 morcov, 1 lingură untură (sau ulei), 1 păhărel vin alb.

Mod de preparare:

Se taie carnea felii ca pentru şniţele. Se bat feliile cu ciocanul de lemn, ca să le subţiem, fără însă a le rupe. Se taie marginile cu cuţitul  ca să obţinem bucăţi de mărime egală, de circa 10 cm pe 15 cm. Resturile de carne, cam un sfert de kilogram, se dau de două ori prin maşină împreună cu miezul de pâine muiat în lapte şi stors şi 100 g de slănină. Se amestecă bine apoi într-un castron, împreună cu un ou, sare şi piper. Se udă fundul de lemn şi se aşază feliile de carne una lângă alta.

Pe fiecare se pune aceeaşi cantitate de umplutură care este întinsă cu un cuţit ud, apoi se rulează feliile şi se leagă cu aţă. Se aşază într-o cratiţă felii subţiri de ceapă cu o lingură de untură (sau cu ulei), iar peste ele un rând de felii de morcov. Se pun ruladele deasupra una lângă alta, dar nu prea strâns. Se dau la cuptor până încep să se rumenească. Se toarnă apoi un păhărel de vin şi, dacă avem, zeamă de carne. Se lasă să fiarbă înăbuşit un ceas şi un sfert.

Se ia capacul şi se udă de câteva ori ruladele cu sosul scăzut din cratiţă. Se scot apoi din cratiţă, se desfac aţele, se ţin la cald. Se scurge grăsimea din cratiţă; sosul care a rămas se amestecă cu 2 linguri de apă, după care se lasă la foc iute să dea câteva clocote. Se trece prin sită, se toarnă peste rulade. Acestea se servesc cu macaroane sau piure de legume. 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite