Cum se pregăteşte tortul Linzer alb, un preparat delicios din migdale măcinate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tort Linzer FOTO Poveşti săseşti
Tort Linzer FOTO Poveşti săseşti

Vă propunem astăzi o reţetă simplă din cartea de bucate a Sandei Marin: tortul Linzer, al cărui nume se leagă de oraşul Linz, situat pe malul Dunării, în Austria.

Ingredinte: 5 ouă, 250 g unt, 200 g zahăr, 250 g făină, 200 g migdale măcinate, coajă de lămâie, marmeladă, boabe de dulceaţă

Mod de preparare:

Se freacă untul până se face spumă. Se adaugă pe rând ouăle şi zahărul. Se cerne făina pe masa de aluat, se face loc la mijloc şi se pune compoziţia cu unt. Se adaugă migdalele curăţate şi date prin maşină şi puţină coajă de lămâie.

Se frământă un aluat din care se întind 2 foi de mărime egală, rotunde sau pătrate, după gust. Pe una din foi se fac , din loc în loc, adâncituri cu un degetar. Se coc foile în tăvi presărate cu făină. Când sunt gata, se aşază una peste alta punând între ele marmeladă.

Foaia cu adânciturile o punem deasupra, iar din adâncituri se pun boabe de vişine sau de cireşe albe, caise verzi, etc. din dulceaţă. Se presară tortul cu hazăr pudră.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite