GALERIE FOTO RECORD DE AMENZI: O firmă din TURNU SEVERIN a primit 52 de amenzi de la Poliţia Locală în patru zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicoleta Stîngă, administratorul firmei Bumerang 2002
Nicoleta Stîngă, administratorul firmei Bumerang 2002

Poliţia locală din Drobeta Turnu Severin a pus tunurile pe o firmă de pariuri şi jocuri de noroc, care are deschise în municipiu 13 puncte de lucru. În numai patru zile zile, firma a încasat de la poliţia locală nici mai mult, nici mai puţin de 52 de amenzi în valoare de 39.200 de lei pentru că nu ar avea afişat orarul de funcţionare.  

Motivul sancţiunii nu este, cum ar părea la prima vedere, vreo faptă care să aducă atingere gravă ordinii şi liniştii publice ori intereselor comunităţii. Deşi are afişat la fiecare punct de lucru, cu litere de-o şchioapă, „Program NON STOP", firma BUMERANG 2002 a fost sancţionată pentru că „societatea mai sus menţionată cu punctul de lucru situat în strada Tudor Vladimirescu nr. 68 A, la ora 13,40, sala de jocuri mecanice şi electronice funcţiona fără a avea afişat orarul de funcţionare aprobat de Primăria Drobeta Turnu Severin", după cum se specifică într-unul din cele 52 de procese-verbale de sancţionare.

 În apărarea lor, poliţiştii locali spun că toate aceste sancţiuni au fost date în temeiul Hotărârii nr. 104 din 28.06.2010 a Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin, privind aprobarea „Regulamentului pentru eliberarea autorizaţiilor de funcţionare cât şi stabilirea orarului de funcţionare al unităţilor comerciale de alimentaţie publică, precum şi celor destinate recreerii şi divertismentului". „Din punctul nostru de vedere noi am acţionat corect, firma respectivă funcţiona în ilegalitate", ne-a declarat Gheorghe Sfinţescu, adjunctul Poliţiei Locale Drobeta Turnu Severin.

 De cealalată parte, administratorul societăţii BUMERANG 2002, Nicoleta Stîngă, spune că întreaga activitate de organizare şi exploatare a jocurilor de noroc (licenţiere, autorizare, funcţionare, etc.) fiind reglementată prin acte normative speciale, este exceptată de la prevederile HCL 104 din 2010. Nicoleta Stîngă spune că a depus adrese atât la Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin, cât şi la Poliţia Locală în care a precizat acest lucru, dar cu toate astea firma sa a fost în continuare amendată.

 „În data de 20 iunie, 13 poliţişti de la Poliţia Locală au venit la punctele de lucru întrebând angajaţii dacă avem afişat orarul de funcţionare aprobat de primărie. Angajaţii noştri au spus că orarul este afişat pe uşă, program NON-STOP, că este înregistrat la Ministerul de Finanţe conform OUG 77 şi au plecat. Am vorbit cu ei la telefon, iar a doua zi am mers la primărie unde am depus o adresă prin care am specificat că societatea noastră este exceptată de la prevederile HCL 104 din 2010, dar în continuare domnii poliţişti au venit şi pe data de 24 iunie, şi 27 iunie şi 9 iulie. Nu au ţinut cont de adresele depuse de noi  atât la Primărie, cât şi la Poliţia Locală, în total ne-au dat 52 de amenzi în valoare de 39200 de lei", a declarat Nicoleta Stângă, administratorul firmei Bumerang 2002.

 În opinia acesteia, la mijloc este vorba de un abuz grav din partea poliţiei locale, instituţie aflată în subordinea Primăriei Drobeta Turnu Severin. „Este un abuz destul de grav deoarece fiecare poliţist local a dat chiar şi patru amenzi, adică procesele-verbale de sancţionare sunt eliberate unul după altul, adică 20, 24, 27 şi 9 iulie. În timpul acesta, poliţiştii locali nu au avut altă treabă decât să sancţioneze societatea noastră, în rest nu s-a mai întâmplat nimic altceva în oraş", a mai spus Nicoleta Stîngă.

administratorul firmei a contestat în instanţă toate amenzile

Cum s-a ajuns totuşi ca această firmă să constituie prioritatea nr. 0 a Poliţiei Locale, care a consumat zeci de litri de carburant pentru a ajunge timp de patru zile la cele 13 puncte de lucru?  Nicoleta Stîngă spune că în spatele acestor amenzi se află primarul Severinului, Constantin Gherghe: „Totul ni se trage de la domnul primar fiindcă în campania electorală am fost sunaţi de domnul Iordache Remus  (n.r. şeful serviciului comercial din cadrul primăriei Drobeta Turnu Severin) să lipim afişe cu domnul Gherghe pe geamurile punctelor de lucru, iar noi am refuzat. Mai mult, un fin de-al nostru, Marius Basica, l-a dat în judecată pe domnul primar pentru incompatibilitate. Am discutat telefonic cu şeful Poliţiei Locale şi cu poliţiştii locali, au spus că sunt trimişi, că nu au ce să facă, că sunt prea mici, că au fost ameninţaţi cu desfacerea contractului de muncă".

 Pe data de 21 iunie 2012, Marius Basica, din Drobeta Turnu Severin, a devenit petent în dosarul 5811/101/2012 în care a cerut Tribunalului Judeţean Mehedinţi invalidarea madantului de primar a lui Constantin Gherghe pe motiv de incompatibilitate. Tribunalul a invocat exepţia necompetenţei materiale şi a trimis dosarul la Judecătoria Severin. Între cele două instanţe a intervenit un conflict de competenţe care a fost trimis spre soluţionare Curţii de Apel Craiova.  Avocaţii lui Marius Basica au plecat de la ideea interdicţiei dispuse de ANI în dosarul de incompatibilitate al primarului, interdicţie care operează pe termen de 3 ani, între 21 iulie 2009 şi 21 iulie 2012.

 Administratorul firmei Bumerang 2002 a constestat în instanţă toate cele 52 de procese-verbale de sancţionare şi este convins că va avea câştig de cauză.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite