Vocea Olteniei: Pagina zilei, varianta corectată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În redacţie nu e ca-n Cehov. N-am timp să visez întoarceri la Moscova sau livezi de vişini. Abia dacă zâmbesc la glumele colegelor, Andreea povestind despre vreun “topit” de director care nu ne dă informaţii necesare, sau Simina încheind şedinţa telefonică de sumar, după ce descoperise o similitudine zodiacală: „Aline, făcurăm o şedinţă de doi lei, eu şi cu tine!”.

Uneori, nu aud decât hohotele de râs de după, preocupat de deadline-ul predării paginilor în tipografie (când scapă vreo greşeală, anunţăm că „retrimitem pagina cu V1”, ceea ce înseamnă că vom corecta şi vom da pagina din nou, adăugând în denumirea fişierului V1, ca oamenii din tipografie să le deosebească), de vreun text şi cum să îmbrac relatarea unei crime, fără să tabloidizez, sau de „teoria surselor interesate” pe care ne-o tot aminteşte Sabin, în şedinţele de la Bucureşti.

Căci un ditamai scandalul poate fi prezentat în comunicatul poliţiei drept un „schimb de cuvinte şi expresii neprincipiale”, când comandantul vrea să lase impresia că siguranţa oamenilor e asigurată, liderii de sindicat din învăţământ, care depun la Tribunalul Dolj 3.000 de dosare încărcate în două roabe, ştiu ce e un „cârlig pentru presă”, iar un primar sau un manager de spital poate pune o anumită lumină peste un contract cu furnizorii.

Şi ai nevoie de busolă, în acest veac al minciunii şi manipulării, al imaginilor de succes construite de televiziuni şi al valorilor tăcute, pentru ca-n fiecare seară să trimiţi într-o tipografie personală pagina zilei, cu V1.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite