Vocea Olteniei: Justiţie de nota 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii de la Tribunalul Dolj Bogdan Diaconescu şi Laurenţiu Anghel, doi avocaţi şi trei poliţişti din Oltenia au fost mutaţi zilele trecute din arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj la Penitenciarul Craiova, fiind trimişi în judecată pentru fapte de corupţie.

În schimb, judecătoarea Liliana Lazăr de la Judecătoria Craiova a primit o veste bună: fiul ei, Andrei, a fost eliberat vineri din acelaşi penitenciar, unde se afla în arest preventiv pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. O colegă a mamei a decis să revoce măsura preventivă a arestului cu obligarea de a nu părăsi localitatea fără acceptul instanţei, iar Tribunalul Dolj a păstrat hotărârea Judecătoriei, după recursul procurorilor.

De ce decid în această cauză colegii mamei, când printre temeiurile strămutării unui proces “Codul de procedură penală” aminteşte explicit situaţia când “una dintre părţi are o rudă, sau un afin până la gradul al patrulea inclusiv, printre judecătorii instanţei”? Să fi făcut procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj o cerere de strămutare şi să o fi respins Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie? Şi dacă nu, şi dacă da: de ce?


Veşti bune şi pentru preşedintele Tribunalului Dolj, Constantin Diaconu, care va rămâne în funcţie încă trei ani, după ce contracandidatul său, judecătorul Mircea Nicu a obţinut la proba scrisă privind managementul, comunicarea şi resursele umane nota 1.00. A copiat sau nu a ştiut să răspundă corect la nici o întrebare din grilă? Are vreo importanţă?


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite