Virozele şi pneumopatiile au crescut cu peste 20 la sută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valul de viroze este destul de  puternic, iar cei care nu s-au protejat de frig s-au au intrat în contact cu persone răcite, au luat cu asalt cabinetele medicale  

Numărul virozelor este în creştere, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi în urma monitorizării situaţiei la nivelul judeţului.

Săptămâna trecută s-au înregistrat noi cazuri de viroze, cu 29,7%  mai mult, faţă de săptămâna trecută.

Foarte mulţi dintre bolnavi au fost diagnosticati cu pneumopatii şi infecţii respiratorii acute.

“Se observă o creştere a pneumopatiilor acute cu 23, 2% şi a infecţiilor respiratorii acute cu 29, 7%. De asemenea s-a înregistrat un singur caz de gripă,” ne-a declarat Miruna Constantin director execitiv DSP Mehedinţi.

Chiar dacă este în creştere numărul bolnavilor cu afecţiuni ale căilor respiratorii se încadrează în valori normale pentru această perioadă.

Cei mai afectaţi de viroză sunt copii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani.

Pe de alta parte, pentru prevenirea gripei au fost vaccinate nu mai puţin de 17.309 persoane, astfel vaccinul antigripal fiind epuizat în proporţie de peste 90%. Până în prezent, au fost primite 18.750 de doze care au fost distribuite medicilor de familie. 

 În cadrul campaniei de vaccinare antigripală sunt vaccinate persoanele cu şanse mai mari de a face complicaţii din cauza gripei.

În această categorie intră adulţii şi copii din instituţii de ocrotire social, unităţi medicale de cronici, personae cu afecţiuni cronice pulmonare sau cardiovasculare, inclusive copii cu astm, bolnavii de diabet zaharat.

Mai beneficiază de vaccinare gratuită angajaţii unităţilor sanitare şi de ocrotire, persoanele care acordă asistenşă medical, social şi îngrijiri la domiciliul persoanelor cu şanse mari de complicţii şi membrii familiei acestora, persoanele care au necesitat dispenzarizare în ultimul an din cauza unor boli cornice, disfuncţii renale, hemoglobinopatii sau imunosupresie.

În această categorie, se află şi copiii şi adolescenţii care au fost supuşi terapiei îndelungate cu aspirină, persoanele de toate vârstele infectate cu HIV, persoanele trecute de 65 de ani.


 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite