Viaţa unei severinence depinde de 1600 de lei. Femeia nu are bani pentru operaţie şi a cerut ajutor la Prefectura Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Alexandra Albu cere ajutor prefectului
Alexandra Albu cere ajutor prefectului

 În ajunul sărbătorilor de iarnă, tot mai mulţi severineni cu venituri mici sau fără un ban caută o soluţie pentru problemele cu care se confruntă.  Cei mai mulţi ajung disperaţi la reprezentantul guvernului cerând ajutor

Alexandra Albu este la un pas de moarte dacă nu face repede rost de 1600 de lei ca să se opereze. Femeia de 51 de ani a fost operată de fibrom, dar operaţia nu i-a rezistat şi acum stă cu teamă ca intestinele să nu-i iasă din cavitatea abdominală.

Ea are nevoie urgent de o nouă intervenţie chirurgicală. „Eu am un singur rinichi, m-am operat de fibrom, la operaţie aceasta nu mi-au rezistat firele pentru că l-am ridicat de jos pe soţul meu, care a picat în stradă şi a murit acum trei ani.

L-am ridicat  şi mi s-au rupt firele, iar acum îmi trebuie o plasă”, a mărturisit plângând femeia.

Alexandra Albu lucrează la o firmă de pază, dar salariul nu îi ajunge decât să ia mâncare şi să-şi achite rata la bancă. Disperată, femeia a cerut sprijin prefectului.

„Tot ce am câştigat am dat să nu –mi ia banca locuinţa, operaţia este urgentă pentru că dacă nu intestinele îmi vor ieşi din cavitate. Eu nu am voie să ridic mai mult de două kilograme. Am venit la domunul prefect să mă ajute”, a adăugat Alexandra.

Prefectura Mehedinţi se confruntă aproape zilnic cu astfel de cereri, ele sunt soluţionate în funcţie de gravitate.

„Trebuie să găsim soluţii, să vedem dacă aceea clinică la care trebuie să se opereze femeia  are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate din Timişoara. Astfel de cazuri sociale sunt sute în fiecare an” a declarat Ion Mîţu, prefectul judeţului Mehedinţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite