VIDEO Vezi topul liceelor, din Drobeta Turnu Severin, unde se chiuleşte cel mai mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plecarea părinţilor în străinătate, dar şi munca pe câmp reprezintă două cauze majore ale abandonului şi absenteismului şcolar în judeţul Mehedinţi

Pe primul semestru, din anul şcolar 2011-2012, în judeţul Mehedinţi, s-au înregistrat 654.807 de absenţe, din acest total doar 243.000 au fost motivate.

Numai în luna ianuarie, elevii mehedinţeni au peste 102.000 de absenţe de la cursuri. Liceenii, în special cei din clasa a XII-a  chiulesc cel mai mult.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Mehedinţi, pe primul loc în topul absenteismului şcolar se află Colegiul Tehnic „Domnul Tudor” cu 9527 de absenţe, urmat de Colegiul Naţional Economic „Theodor Costescu” cu 7382 de absenţe, iar pe locul al treilea se clasează Colegiul Tehnic „Decebal”cu 6041 de absenţe.

Clasamentul este completat de Colegiul Tehnic de Tranporturi Auto cu 5184 de absenţe şi Colegiul Naţional „Traian” cu 3962 de neprezentări la ore.

„Urmează a se verifica dacă există în mod real parteneriatul cu părinţii în scopul conştientizării acestora în ceea ce priveşte importanţa educaţiei copiilor”, a declarat Veronica Nicolae, inspector şcolar.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite