Turnu Severin: Nemulțumită de managementul asociației de locatari, o contabilă și-a înființat propria structură, care păstorește 75 de familii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Făcând parte din comisia de cenzori din cadrul asociației blocului în care locuiește, Verginica Antofie a fost deranjată de discrepanțele apărute în actele contabile și a hotărât să facă ceva în această privință

Verginica Antofie a lucrat timp de 33 de ani în comerț și 5 ani ca funcționar bancar.

„Mereu am fost pasionată de cifre și de partea reală a lucrurilor. Am urmat cursurile unui liceu cu profil real, iar în acea perioadă m-am și hotărât să urmez o carieră în domeniul financiar-contabil. Am pornit de jos și am urcat pâna la funcția de șef birou contabilitate. Când am intrat în colectivul interpinderii unde am făcut primii pași, toți colegii mei erau mai în vârstă decât mine. Eu aveam 19 ani, iar cea care mi-a îndrumat pașii pe acest drum a fost doamna Veleanu, șefa biroului de contabilitate”, povestește contabila.

După pensionare, s-a implicat activ în problemele comunității din care face parte. Trecutul său, strâns legat de cifre și contabilitate, dar și corectitudinea sa proverbială, au determinat-o să ia atitudine în privința slabei organizări de la nivelul asociației de locatari.

Și-a înființat propria asociație de locatari
Făcând parte din comisia de cenzori din cadrul asociației blocului în care locuiește, Verginica Antofie a fost deranjată de discrepanțele apărute în actele contabile și a hotărât să facă ceva în această privință.

„Eram foarte contrariată când găseam mici nereguli sau analizam listele cu debitorii. Apoi au apărut și problemele, din cauza rău-platnicilor, se întrerupea apa sau căldura. M-am hotărât să iau atitudine și, împreună cu vecinii din blocul meu, am decis să înființăm o asociație care să funcționeze separat de cea existentă”.

Verginica Antofie a devenit astfel, din 1996, președintele unei asociații independente, care cuprindea 75 de familii.

„A fost destul de greu, am preluat cu mulți debitori, însă am căutat să îi lichidăm pe parcurs. Am reușit acest lucru, iar acum suntem cu cheltuielile către furnizori, la zi, cu toate că 80% din membrii asociației noastre sunt pensionari. Nu avem personal angajat, care să ne împovăreze cheltuielile, lucrăm doar cu contracte de prestări servicii”, mai spune femeia.

Sub conducerea sa, noua asociație a reușit să monteze calorimetre și apometre , la fiecare scară a blocului. De asemenea, a fost reparată fațada blocului și a fost amenajat un spațiu verde în fața blocului.

„Sădim pomi, îi udăm, avem grijă de ei, ne mobilizăm toți. Am amenajat și câteva măsuțe pentru jocuri de șah sau rummy, am pus băncuțe și chiar am reușit, cu ajutorul firmei de salubritate, să montăm un țarc în jurul conteinerelor de gunoi”, ne explică Verginica Antfofie.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite